Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΤΡΩΤΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΩΤΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αμμοχώστου 2,  Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη
Τηλ: 2551031702, 6945849355 / E-mail: politistikos.sullogos.petroton@gmail.com

Αλεξανδρούπολη, 6 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 51
Προς: Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΤΡΩΤΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013»

Στην ετήσια ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του συλλόγου την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, εγκρίθηκε ομόφωνα και ο προγραμματισμός για τις δράσεις του τρέχοντος έτους. Αρχικά, αναλύθηκε η σημαντική δραστηριότητα του συλλόγου στους δυο πρώτους μήνες του 2013, με βασικά στοιχεία, τα ακόλουθα:
«ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ»: στις 13 Ιανουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης συμμετείχαν 90 μέλη. Το φλουρί έπεσε στον Αθανάσιο Αντωνιάδη.
«ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.»: στις 20 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του συλλόγου φιλοξενήσαμε πάνω από 30 συμμετέχοντες συλλόγους του νομού μας. Ο πρόεδρος μας Δ.Κελεμίδης, εξελέγη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου.
«ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ»: στις 23 Φεβρουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, διοργανώσαμε μεγάλο Θρακιώτικο γλέντι παρουσία 130 μελών, φίλων και αντιπροσωπειών συλλόγων.
Ακολούθησε συζήτηση για τον περαιτέρω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2013 και συμφωνήθηκαν ομόφωνα συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες που πρότεινε το Δ.Σ.:
«ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ»: την Τετάρτη 6 Μαρτίου παραμονή του εθίμου, τα μέλη και οι φίλοι μας, θα τσικνίσουμε στην αίθουσα του συλλόγου, από τις 5 το απόγευμα έως αργά το βράδυ.

«ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»: οι γυναίκες-μέλη θα έχουν την τιμητική τους, την Τετάρτη 13 Μαρτίου στην αίθουσα του συλλόγου, από τις 7 το απόγευμα.

ΕΘΙΜΟ «ΒΑΣΙΛΙΑΣ»: το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας στα Πετρωτά Τριγώνου, μαζί με το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Πετρωτών, συμμετέχουμε ενεργά στη συνδιοργάνωση του εθίμου, καθώς και τους τοπικούς συλλόγους του χωριού και τον πολιτιστικό σύλλογο «Ακρίτες» Αλεξ/πολης. Μετά από ολοκληρωμένη πρόταση του συλλόγου μας, το τριήμερο θα έχει ως εξής: η αρχή γίνεται το Σάββατο 16 Μαρτίου από τις 7 το απόγευμα έως αργά το βράδυ στο αναψυκτήριο του υψώματος «Ανεμόμυλος», όπου θα γίνει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, ψητά και κρασί. Την επομένη, δηλ. την Κυριακή της Τυρινής 17 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως αργά το απόγευμα, θα γίνει αυθεντική αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου του χωριού. Την Καθαρά Δευτέρα από το πρωί στο ύψωμα «Ανεμόμυλος», για νηστίσιμα και πέταγμα χαρταετών από υψόμετρο 500μέτρων.

«ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ»: οργανωμένη συμμετοχή του συλλόγου μας, στην τέλεση των Δ΄ Χαιρετισμών της Παναγίας στις 12 Απριλίου, καθώς και στη Θεία Λειτουργία στις 13 Απριλίου στον Ιερό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Πετρωτών.

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ»: στην Αλεξανδρούπολη το Μάιο και στα Πετρωτά τον Αύγουστο, στο πλαίσιο της 20ετούς επετείου από την ίδρυση του συλλόγου.

«ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ»: το Μάιο ή τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί 3ήμερη ή 4ήμερη ψυχαγωγική εξόρμηση για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας, στα ιστορικό χωριό  Δαμασκηνιά στους πρόποδες του Γράμμου.

«ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ»: συμμετέχουμε ενεργά στην 7ήμερη αναβίωση της εκδήλωσης στην Αλεξ/πολη, που προγραμματίζεται από τις 29 Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε. (Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξ/πολης) και την Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου), με την υποστήριξη δεκάδων πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

«1993-2013: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»: διήμερη διοργάνωση ποικίλων κεντρικών Εορταστικών Εκδηλώσεων, με αφορμή την 20ετή Επέτειο από την ίδρυση του συλλόγου, τον Αύγουστο (το 2ο Σαββατοκύριακο) στα Πετρωτά, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκδήλωσης του τοπικού συμβουλίου του χωριού «Βραδιά Μετανάστη».

«ΑΓΙΑΣΜΟΣ»: το Σεπτέμβριο στην αίθουσα του συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος ετήσιος Αγιασμός.

«ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΕΤΡΩΤΩΝ»: στις 7 και 8 Νοεμβρίου ο σύλλογος μας θα παραστεί οργανωμένα στο διήμερο εορτασμό του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ Πετρωτών.

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»: το Δεκέμβριο (τελευταίο 10ήμερο) στην αίθουσα του συλλόγου - εορταστική παιδική εκδήλωση αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους.

«ΟΜΙΛΙΕΣ»: διοργάνωση ομιλιών ποικίλης θεματολογίας το τελευταίο τετράμηνο του έτους, στην αίθουσα του συλλόγου.

«ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ»: δημιουργία χορευτικών ομάδων, παιδικού-εφηβικού και γυναικών.

«ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ»: ηλεκτρονικού και έντυπου αρχείου του συλλόγου (βίντεο, φωτογραφίες, κλπ).

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ»: δημιουργία επιτροπής από μέλη του συλλόγου, για την προσφορά διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης σε ιδρύματα της πόλης (Άγιος Κυπριανός κ.α.). Η δράση αυτή, είναι πρόταση του μέλους μας Θωμά Χοτζίδη, που έγινε δεκτή ομόφωνα από τη Γ.Σ.

«ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ»: κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ (5-7 το απόγευμα/χειμερινό ωράριο και 6-8 το απόγευμα/ανοιξιάτικο-φθινοπωρινό ωράριο) και κάθε ΠΕΜΠΤΗ (10-12 το πρωί), η αίθουσα του συλλόγου θα λειτουργεί για τα μέλη και τους φίλους μας (εκτός Εθνικών Εορτών, αργιών).

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Κελεμίδης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου