Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

ΤριήμεροΠανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης στην Ξάνθη στις 5,6,7 Ιουλίου 2013

Τέσσερις μήνες πριν από το πρώτο «Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης» δεκάδες εθελοντών εργάζονται για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των τριήμερων, πολιτιστικών εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν πλήθος πολιτιστικών δράσεων από ολόκληρη την Ελλάδα και την Ομογένεια, όπως η παρουσίαση χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων, η απλή γνωριμία ή η επίσκεψη των 15 Μουσείων της Θράκης με πολύτιμους θησαυρούς πολιτιστικής κληρονομιάς, οι εκθέσεις ζωγραφικής και λαϊκής τέχνης, οι προβολές ντοκιμαντέρ κ.π.α...

Η Θρακική γη, γενέτειρα επιφανών Ελλήνων από την αρχαιότητα (Αρίσταρχος 200 π.Χ. , Δημόκριτος 460 π.Χ., Ορφέας ποιητής - γιός του βασιλιά της Θράκης) μέχρι τον εικοστό μ. Χ. αιώνα (δεκάδες φιλικοί, αναρίθμητοι ευεργέτες) αποτελεί ένα διαχρονικό σταυροδρόμι πολιτισμών με μοναδική πολυπολιτισμική ταυτότητα χάρις στον αμύθητο πλούτο που απλόχερα της χάρισε η ιστορία.

Η οργάνωση και η πραγματοποίηση ενός τόσο σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ένα επιτυχημένο θεσμό της ακριτικής μας Θράκης, απαιτεί όχι μόνο σημαντικούς ανθρώπους (μεταξύ των εννέα εθελοντών - μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, οι οκτώ είναι καθηγητές διαφόρων Πανεπιστημίων από Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες, Αγγλίας και Ιρλανδίας) αλλά και υλικά μέσα με την υποστήριξη όλων μας. Κάθε δωρεά είναι πολύτιμη, όσο μικρή και αν είναι!

Ενισχύστε, έστω και με ένα μικρό, συμβολικό ποσό, το «Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης» είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου (HEC) www.greece.org, είτε στον λογαριασμό GR69 0110 7200 0000 7204 8000 441 του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου (Hellenic Electronic Center) στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Αναλυτικές πληροφορίες για το «Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης» που οργανώνουν το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (Συντονίζει το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο - HEC) είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.greece.org.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6944 240030.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου