Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

                         ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ 
6 Απριλίου 2013 ημέρα Σάββατο η Κυριακή 7 Απριλίου δεν πρέπει να ξεχάσουμε να πραγματοποιήσουμε επιμνημόσυνη δέηση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού. Η Π.Ο.Θ.Σ. θα τελέσει αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ! Σ'ωματος Στρατού, ομιλία εντός του Ναού και θα καταθέσει στεφάνους στο ηρώον του σώματος. την Κυριακή 7 Απριλίου 2013.
Παρακαλούμε θερμά τους συλλόγους μέλη μας αλλα και το σύνολο των Θρακικών πολιτιστικών Συλλόγων να μην αγνοήσουν την ημέρα αυτή, γιατί
- Έχουμε κάθε δικαίωμα, να τιμάμε τη μνήμη των προπατόρων μας που θανατώθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο και εκδιώχθηκαν  από τη Θρακική γη, αφήνοντας πίσω τους, τους παμπάλαιους τάφους των προγόνων και τις εκκλησιές τους  .
- Έχουμε κάθε δικαίωμα να αισθανόμαστε κληρονόμοι της ιστορίας και του πολιτισμού που οι πρόγονοι μας δημιούργησαν στην αλησμόνητη Θράκη, το τρισχιλιόχρονο λίκνο του Ελληνισμού και της δισχιλιόχρονης Ελληνικής Ρωμιοσύνης όπου ανθοβολούσε η Ελληνική σκέψη και προκοπή.
Έχουμε  ιερή την υποχρέωση στα παιδιά μας, να τα μιλήσουμε για  την προγιαγιά και τον προπαππού,  και μιλώντας γι αυτούς να φροντίσουμε να μάθουν για την Ελλάδα μας, για τη Θράκη μας για να μπορούν να απαντούν στους ανιστόρητους  και να αντιστέκονται   στους πειρασμούς της παγκοσμιοποίησης. Να φροντίσουμε να ακούν και να μαθαίνουν για το ‘ενδοξο παρελθόν για να μπορούν με ρεαλισμό να κτίσουν το αύριο, το δικό τους αύριο.
Οι εκδηλώσεις θα είναι για τιμή και δόξα σε αυτούς που ΄χαθηκαν αλλά δεν ξεχάσθηκαν, σε αυτούς που κοιμούντε στα Αγια χώματα τα πάντα Ελληνικά.
Από το Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου