Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

ΛΥΠΗΡΟ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΗΝ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΣΤΑ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

 Δυστυχώς άρχισαν να φαίνονται αυτά που εδώ και τρία χρόνια παρατηρἠσαμε. Έμμεση πολεμική εναντίον της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο. Από το ίδιο πρόσωπο που πρίν μερικές ημέρες πάλι είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει πρόβλημα. Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. μακριά από όλα αυτά συνεχίζει το έργο της και φυσικά δεν θα τα παρατήσουμε όσα δίποδα φρένα του πολιτισμού βρεθούν μπροστά μας. Είμαστε θεσμικό όργανο και κρινόμαστε κάθε τρία χρόνια σύμφωνα με το καταστατικό μας. Όποιος θέλει να αναλάβει τα ηνία ας έρθει τον Ιανουάριο στην Γ.Σ. των αντιπροσώπων. Α.Γ.

<<Υπάρχουν ή όχι ελεύθεροι δημοτικοί χώροι για τις παρατάξεις κ. δήμαρχε;


Βάσει του άρθρου 66 του νόμου του Καλλικράτη, η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να παραχωρεί στις δημοτικές παρατάξεις κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο καθώς και γραμματειακή υποστήριξη για την καλύτερη λειτουργία τους.
Το θέμα αυτό όμως είναι σε εκκρεμότητα από την ημέρα που ανέλαβε ο κ. Λαμπάκης και η παράταξη “Πόλη και Πολίτες”. Αν και έχει συζητηθεί πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, εν μέσω αντεγκλήσεων ο κ. δήμαρχος επικαλείται την έλλειψη χώρων και προτείνει τη μίσθωση γραφείων στο κέντρο της πόλης.

Φυσικά, οι δημοτικές παρατάξεις αρνούνται να στεγαστούν σε μισθωμένα γραφεία, αφού στην δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε, μία τέτοια “πολυτέλεια” θα ήταν προκλητική για τους δημότες.
Ο κ. δήμαρχος στηριζόμενος σε αυτή την άρνηση των παρατάξεων, σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι.
Δείτε τι λέει το άρθρο 66 του Νόμου του Καλλικράτη (Ν.3854/07.06.2012) και η αιτιολογική έκθεση στο σχέδιο νόμου όπως μοιράστηκε στη Βουλή των Ελλήνων:

Νόμος Καλλικράτη (Ν.3852/2010) - Άρθρο 66 - Δημοτικές Παρατάξεις
Νόμος Καλλικράτη (Ν.3852/2010) – Άρθρο 66 – Δημοτικές Παρατάξεις
Αιτιολογική Έκθεση Νόμου Καλλικράτη (Ν.3852/2010) - Άρθρο 66 - Δημοτικές Παρατάξεις
Αιτιολογική Έκθεση Νόμου Καλλικράτη (Ν.3852/2010) – Άρθρο 66 – Δημοτικές Παρατάξεις

Σε σημερινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) ανακοινώνει ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ανταποκρίθηκε σε αίτημά της και παραχωρεί άνετο χώρο σε κεντρικό σημείο της πόλης, ώστε να στεγαστούν οι δραστηριότητές της.
Ετοιμάζονται τα νέα γραφεία της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (27/7/2012)
Ετοιμάζονται τα νέα γραφεία της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (27/7/2012) μετά από παραχώρηση “άνετου, κεντρικού χώρου” από το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης (κλικ για μεγέθυνση)

Αναμένουμε να δούμε που βρίσκεται ο χώρος που ετοιμάζεται για τα νέα γραφεία της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
 • Είναι σε δημοτικό ακίνητο; Αν ναι, γιατί ο κ. δήμαρχος δε σκέφτηκε να τον παραχωρήσει στις δημοτικές παρατάξεις;
 • Είναι σε μισθωμένο ακίνητο; Αν ναι, πώς γίνεται ο δήμος να προχωρά σε τέτοια έξοδα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία;
Είναι θεμιτό ο κάθε σύλλογος ή φορέας να επιθυμεί τη συμπαράσταση του δήμου είτε μέσω επιχορηγήσεων είτε μέσω παραχώρησης δημοτικών ακινήτων για τις δραστηριότητές του.
Όλες αυτές οι ανάγκες όμως έρχονται σε δεύτερη μοίρα μετά την θεσμοθετημένη εξασφάλιση ενός κατάλληλα εξοπλισμένου χώρου και της απαραίτητης γραμματειακής υποστήριξης στις δημοτικές παρατάξεις ώστε να ασκούν το αντιπολιτευτικό τους έργο με μεγαλύτερη ευχέρεια.
Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί η παρούσα δημοτική αρχή του κ. Λαμπάκη. Δεκαεννιά μήνες μετά, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία./>>

Το δωμάτιο που θα παραχωρηθεί στην Ε.ΠΟ.Φ.Ε. για γραφεία, η Ένωση θα το επιπλώσει και θα το εξοπλίσει μόνη της. Φυσικά θα το λειτουργεί με εθελοντές. 

2 σχόλια:

 1. Κύριε Γιαλαμά,

  Ως "δίποδο φρένο του πολιτισμού" επαναλαμβάνω την απάντησή μου και στην προηγούμενη ανάρτησή σας με το ίδιο περιεχόμενο.

  Αφού αρνείστε να κατανοήσετε το περιεχόμενο της απάντησής μου, σας εύχομαι καλή συνέχεια στο κυνήγι των ανεμόμυλών σας.

  =============================
  http://douriosonos.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9017.html

  Κύριε Γιαλαμά,

  Δεν έχετε δίκιο να ισχυρίζεστε ότι τα έχει βάλει η παράταξη, ο κ. Ραπτόπουλος ή εγώ με την Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
  Όποιος διαβάσει το άρθρο μου στην ιστοσελίδα της παράταξης καταλαβαίνει ότι μέμφομαι το δήμαρχο κ. Λαμπάκη και όχι εσάς.

  Μακάρι όλοι οι σύλλογοι να είχαν την ευνοϊκή μεταχείριση που έχετε εσείς, γραφεία στο Μύλο Μασούρα δεν σας έχουν παραχωρηθεί;

  Το θέμα είναι ότι ο δήμαρχος παρανομεί μη παραχωρώντας διαθέσιμους χώρους στις δημοτικές παρατάξεις όπως ορίζει ο νόμος και παραχωρώντας τις σε συλλόγους ή φορείς. Ισχυρίζεται ότι ελεύθεροι χώροι δεν υπάρχουν ενώ αποδεικνύεται το αντίθετο με την πρόσφατη ανάρτησή σας.

  Κάθε κριτική, ακόμα και από ανωνύμους των οποίων τις αναρτήσεις εσείς επιτρέπετε στη σελίδα σας φέροντας και την ευθύνη των λεγομένων τους, είναι ευπρόσδεκτη. Στα δημοτικά συμβούλια και στις επιτροπές είμαι πάντα παρών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Μπορεί ο "Πράσινος σε πείσμα των πουλημένων" αναγνώστης σας να έρθει και να μου μιλήσει αυτοπροσώπως.

  Για το επίπεδο της συζήτησης στα δημοτικά συμβούλια θα συμφωνήσω μαζί του. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιωθεί η κατάσταση και να διεξάγεται πιο πολιτισμένα, με πρώτο και κύριο μέτρο την τήρηση επιτέλους των επισήμων πρακτικών ώστε όλοι να είναι πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις τους. Μέχρι σήμερα ο μόνος τρόπος που έχει ένας δημότης να ενημερωθεί για τα λεγόμενα στις δημόσιες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής είναι το Διαύγεια και η ιστοσελίδα της παράταξής μας, pamemprosta.org. Αυτό είναι απαράδεκτο για οποιονδήποτε θέλει να λέει ότι έχουμε γυάλινο δημαρχείο...

  Επανερχόμενος στο θέμα της ανάρτησης που αναφέρετε, στην ιστοσελίδα pamemprosta.org δημοσιεύω ενυπόγραφα προσωπικά μου άρθρα τα οποία φυσικά εκφράζουν την προσωπική μου άποψη. Οποιαδήποτε μομφή λοιπόν κατευθύνετέ την σ΄εμένα και σε κανέναν άλλο. Σας διαβεβαιώ ότι δεν τα έχω βάλει με καμία Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Οι χοντροί, άλλωστε, είναι καλοί άνθρωποι (Γκιωνάκης, ταινία "Κορόιδο Γαμπρέ" του 1962). Έτσι δεν είναι κύριε Γιαλαμά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ1 Αυγούστου 2012 - 12:30 π.μ.

  ΚΥΡΙΕ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΕ έχεις πάρει 'σβάρνα' τους ιστοχώρους για να μας πείτε ότι κυνηγάμε ανεμόμυλους. Νάστε καλά. Καλό κυνήγι στην παραταξιακή σας προσπάθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή