Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΑΡΔΑΣ

Το Φεστιβάλ που αγαπάμε εδώ και χρόνια, κλείνει τα 18! Η καλύτερη αφορμή λοιπόν για να γιορτάσουμε όλοι παρέα...
Το καλοκαίρι του 1995, για πρώτη φορά, το δάσος του Άρδα στις Καστανιές, άναψε τα φώτα του και κάλεσε τους νέους απ' όλη τη χώρα να συναντηθεί εκεί, στην άκρη της Ελλάδας. Έτσι, 18 χρόνια τώρα, σε ένα ιδιαίτερο γεωγραφικά τοπίο, κάνουν τις εναλλακτικές διακοπές τους χιλιάδες νέοι από κάθε γωνία της χώρας. Φύση, κατασκήνωση, ελευθερία, καλή παρέα, μουσική, τέχνη, αθλητισμός, επαφή, ενέργεια και μοναδικά live.Στην σκηνή του Άρδα έχουμε ακούσει κυριολεκτικά τα πάντα. Τα μεγαλύτερα μουσικά ονόματα και τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα έχουν περάσει έστω μια φορά με την μπάντα τους από το Φεστιβάλ. Από την Αλεξίου, τον Νταλάρα, την Βίσση, τον Μητροπάνο, την Γαλάνη, την Αρβανιτάκη και τους Πυξ Λαξ, μέχρι τον Bregovic, τον Παπάζογλου, τον Τουρνά, τον Σαββόπουλο, τον Χατζηγιάννη, την Παπαρίζου, την Τσανακλίδου, τις Τρύπες και ένα σωρό ονόματα που θα γέμιζαν ατελείωτες λίστες.
Φέτος λοιπόν, το Φεστιβάλ επιστρέφει παρά τις δυσκολίες, γιατί ίσως το έχουμε πιο πολύ ανάγκη από ποτέ. Το πρόγραμμα ενδιαφέρον, εναλλακτικό και πολυποίκιλο:
Μετά από πολλά χρόνια, επιστρέφει στον Άρδα η Ελένη Βιτάλη, αλλά και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, που είναι ίσως ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες εμφανίσεις στο Φεστιβάλ. Συχνή επισκέπτρια και θαυμάστρια του θεσμού και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, αγαπημένη καλλιτέχνης του Άρδα. Ο Θάνος Μικρούτσικος και Γιάννης Κούτρας έρχονται επίσης μετά από χρόνια στην σκηνή, ενώ για πρώτη φορά θα ακούσουμε εκεί τον Γιάννη Χαρούλη, που κάνει τα απόλυτα sold out στις σκηνές της Αθήνας. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τις μουσικές που δένουν αρμονικά με τη φύση του Άρδα επιστρέφει μετά από καιρό παρέα με την υπέροχη Ματούλα Ζαμάνη, ο Παύλος Παυλίδης (Μωρά στη Φωτιά – Ξύλινα Σπαθιά) θα μας τραγουδήσει μαζί με τους B Movies, ενώ η σκηνή της νησίδας θα φιλοξενήσει τον Θάνο Ανεστόπουλο (Διάφανα Κρίνα), τον Λεωνίδα Μπαλάφα , Ρεμπέτικες Κομπανίες αλλά και άλλα συγκροτήματα. Από την άλλη, η Αργυρώ Καπαρού θα μας ξεσηκώσει με την δυνατή φωνή της, η Κωνσταντίνα και ο Χρήστος Μόραλης θα παρουσιάσουν παρέα την δική τους πρόταση, ο Μπάμπης Στόκας που μετά την διάλυση των Πυξ Λαξ δεν έχει εμφανιστεί ξανά στον Άρδα, θα μας βάλει στο δικό του κλίμα ενώ οι Locomondo την τελευταία μέρα θα ρίξουν με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία του Φεστιβάλ, μαζί με τους BaiLdSa που θα βάλουν την δική τους Βαλκανική νότα.
Παράλληλα, την ιδιαίτερη πινελιά του στον χώρο θα δώσει για 2η χρονιά το επίσημο διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών, Athens Video Art Festival, ενώ φυσικά το τουρνουά Beach Volley, οι αγώνες 4X4, η Ιππασία και το τουρνουά Σκάκι δεν θα λείψουν από το πρόγραμμα. Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε Εργαστήρια Κρουστών, Εργαστήρι Ζωγραφικής και Σκιτσογράφισης, αλλά και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες προτάσεις που μόνο στον Άρδα μπορεί κανείς να βρει...
Φυσικά, για 3η συνεχόμενη χρονιά, μετά την επιτυχία των προηγούμενων χρόνων, το Ράδιο Έβρος με τον Τάσο Μπιμπισίδη στο μικρόφωνο, θα στήσει το εξωτερικό του στούντιο δίπλα στο ποτάμι, και θα εκπέμπει ολοζώντανα κάθε απόγευμα από τον Άρδα, δίνοντας τον παλμό του Φεστιβάλ, με πολύ μουσική και αποκλειστικές συνεντεύξεις!
Ραντεβού λοιπόν στον Άρδα, από 25 ως 29 Ιουλίου. Σίγουρα, αξίζει να στηρίζουμε με την παρουσία μας τέτοιους θεσμούς της περιοχής μας, ιδιαίτερα αυτές τις άσχημες σκοτεινές εποχές...
Αναλυτικά, το μουσικό πρόγραμμα της 18ης Συνάντησης Νέων – Ardas Culture Festival2012


Τετάρτη 25 Ιουλίου
MAIN STAGE
22:00 Γιάννης Χαρούλης
00:00 Θανάσης Παπακωνσταντίνου – Ματούλα Ζαμάνη
ΣΚΗΝΗ ΝΗΣΙΔΑΣ
02:00 Θάνος Ανεστόπουλος

Πέμπτη 26 Ιουλίου
MAIN STAGE
20:30 The Band Live
21:30 Παύλος Παυλίδης & B Movies
23:30 Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Τάνια Κικίδη
01:30 Ρόδες United
ΣΚΗΝΗ ΝΗΣΙΔΑΣ
03:00 Bad Bourdon

Παρασκευή 27 Ιουλίου
MAIN STAGE
20:00 STOP
21:00 Κωνσταντίνα – Χρήστος Μόραλης
22:15 Ελένη Τσαλιγοπούλου
00:00 Μπάμπης Στόκας
01:30 Θρακιώτικο Γλέντι
ΣΚΗΝΗ ΝΗΣΙΔΑΣ
03:00 Ρεμπέτικη Κομπανία

Σάββατο 28 Ιουλίου
MAIN STAGE
20:00 HUGOVER
21:00 Αργυρώ Καπαρού - Σταμάτης Χατζηευσταθίου
22:15 Θάνος Μικρούτσικος – Γιάννης Κούτρας
00:00 Ελένη Βιτάλη
ΣΚΗΝΗ ΝΗΣΙΔΑΣ
02:00 Λεωνίδας Μπαλάφας

Κυριακή 29 Ιουλίου
MAIN STAGE
20:00 GOD’S DESIRE
21:00 ClockWise
21:30 BaiLdSA
23:00 LOCOMONDO
ΣΚΗΝΗ ΝΗΣΙΔΑΣ
02:00 Basement Blues Band

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου