Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Ένας φορέας είναι νομιμότατος από την στιγμη που έχει καταστατικό που έχει περάσει από το πρωτοδικείο. Ανεξάρτητα αν είναι γραμμένος σε διάφορα αρχεία Δημαρχείων ή περιφέρειας ή ακόμη και σε αντίστοιχα του υπουργείου. Με λίγα λόγια. Μόνο αν θέλει ο φορέας να παίρνει επιδοτήσεις τότε μόνο  πρέπει να καταθέτει τα σχετικά που χρειάζονται στα ανάλιγα γραφεία.
Αθανάσιος Γιαλαμάς
Πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

7 σχόλια:

  1. Κύριε Γιαλαμά,

    Μόλις προχθές, στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, η ΕΠΟΦΕ αιτήθηκε ενίσχυσης από το δήμο για την πρόσφατη έκθεση βιβλίου στην παραλία της πόλης. Εγκρίθηκε ποσό 500 ευρώ.

    Μήπως θα έπρεπε τελικά να καταθέσετε και να ενημερώσετε τα έγγραφά σας στο αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας γιατί υπάρχει περίπτωση να μην μπορείτε να εισπράξετε το ποσό αυτό από το δήμο;

    Καλή συνέχεια στο έργο σας
    Πασχάλης Δρακόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ20 Ιουλίου 2012 στις 3:07 π.μ.

    ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ Γ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.
    Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοείτε δηλαδή ότι δεν επιθυμείτε την ενίσχυση κανενός φορέα;

    Σας είπα μόλις ότι εγκρίθηκε αίτημά σας προς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης για ενίσχυσή σας με 500 ευρώ για την πρόσφατη έκθεση βιβλίου.

    Αρνείστε ότι καταθέσατε το συγκεκριμένο αίτημα επιχορήγησης ως ΕΠΟΦΕ;

    Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ψάξουμε στο δήμο ποιός κατέθεσε το αίτημα και τι έγγραφε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ21 Ιουλίου 2012 στις 2:28 π.μ.

    Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ως διοργανώτρια αρχή της εκθέσεως βιβλίου κατέθεσε αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης για οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση μέρους των εξόδων. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με την νόμιμη λειτουργία των φορέων.Αλλωστε στο άρθρο το γράφουμαι σαφέστατα. Εσείς κύριε Δρακόπουλε τί δεν καταλάβατε;
    Βεβαίως και η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έχει καταθέσει ότι χαρτιά χρειάζονται σε υπηρεσίες δήμου και περιφέρειας. Όμως ένας γυναικείος σύλλογος χωριού του κεντρικού Έβρου που δεν επιθυμεί χορηγείες γιατί να μπεί σε ένα γραφειοκρατικό 'λούκι'. Αν τώρα θέλεται να βγέλετε λαβράκι, ψαρέψτε σε άλλα νερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω τον κ. Δρακόπουλο όντως πιστεύω γνώστης της διαδικασίας να μιλάει εδώ ανούσια. Δεν ξέρω τι σκοπό έχει, αλλά θα έπρεπε να ξέρει ότι όταν στον Δήμο ή όπου αλλού επιχορηγούνται οι φορείς υποχρεωτικά καταθέτουν χαρτια. Και η ΕΠΟΦΕ αλλά και πάρα πολλοί σύλλογοι το έκαναν και το κάνουν πάντα. Γιατί λοιπόν κ. Δρακόπουλε δεν απαυθύνεστε στις υπηρεσίες της Περιφέρειας να ρωτήσετε γιατί εφόσον τόσα χρόνια οι σύλλογοι καταθέτουν τα χαρτιά τους για επιχορήγηση αυτοί γιατί δεν τα αποθηκεύουν;Απλά τα πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων και τώρα για λόγους εντύπωσης καλούν τον κάθε αποδεκατισμένο σύλλογο να μεπι σε αυτήν την διαδικασία. Γιατί τότε πληρώνονται αυτοί; Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ λιγάκι που θα ρίξουμε και ευθύνες σε αυτούς που κρατούν με νύχια και με δόντια τον Πολιτισμό μας ψηλά τόσα χρόνια; αν είναι δυνατόν να τρέχιε ξανά και ξανά ο σΠρόεδρος του συλλόγου μου για να αποδείξει ότι θα κάνει τον πύργο του Αίφελ. Ντροπή για υτό το κρτάτος τόσα χρόνια είναι παρακράτος. Βγάλτε εσείς τώρα λεέι η Περιφέρεια που ξύπνησε να κάνει τώρα καταγραφή, το φίσι από την τρύπα. Όποιος έβγαλε αυτήν την απόφαση είναι πολλά χρόνια πίσω. Αλλά τι να πει κανείς η Πριφερεια ούτως ή άλλως φημίζεται για το κενό της σε στελέχη πρώτης γραμής και αρκέιται σε διορισμένα στελέχη που δεν ξέρουν τι τους γίνεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Γιαλαμά,

    Αυτό που ήθελα να μάθω το έμαθα από το τελευταίο σας σχόλιο. Έχετε κατατεθειμένα και ενημερωμένα χαρτιά σε δήμο και περιφέρεια και τηρείτε τις απαιτούμενες διαδικασίες ενημέρωσής τους.

    Στην πρώτη απάντησή σας αγνοήσατε το ερώτημά μου, αν έχετε αιτηθεί επιχορήγησης από το δήμο, και μιλήσατε για αντισυνταγματικούς νόμους και ελέγχους φορέων, αφήσατε δε να εννοηθεί ότι διαφωνείτε με την υποχρέωσή σας να ενημερώνετε τις υπηρεσίες και να σφραγίζετε τα μπλοκάκια σας. Τέλος, αφήσατε να εννοηθεί ότι δεν επιθυμείτε ως ΕΠΟΦΕ τις επιχορηγήσεις φορέων.

    Εφόσον απαντήσατε ξεκάθαρα σε αυτά τα δύο μου ερωτήματα, δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Δε λέει κανείς ότι είναι εύκολο στις μέρες μας να οργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όλοι γνωρίζουμε τι χρόνο, χρήμα και εθελοντική προσπάθεια απαιτείται, ακόμα και οι διαδικασίες θα συμφωνούσα ότι είναι παραπάνω γραφειοκρατικές απ'όσο χρειάζεται.

    Στο μέλος του συλλόγου σας που δεν τολμά να μιλήσει επώνυμα για να σας υποστηρίξει, ήθελα να απαντήσω πως φυσικά και θα τρέχει ο πρόεδρος του κάθε συλλόγου για να τηρεί τις διαδικασίες εφόσον επιθυμεί να εισπράξει την όποια επιχορήγηση. Όταν κάποιος για να παρέχει χρηματοδότηση και θέτει τους όρους του, οφείλουμε να τους ακολουθήσουμε. Ειδάλλως συνεχίζουμε χωρίς συμβιβασμούς βάζοντας το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη.

    Αν νομίζει το μέλος του συλλόγου σας ότι είναι ικανότερο από τα στελέχη της Περιφέρειας που γενικά και ανώνυμα κατηγορεί, ας μας πει το όνομά του και τη δράση του για να του δώσουμε συγχαρητήρια για τις ικανότητες και τις προσπάθειές του.

    Καλή συνέχεια στο έργο του συλλόγου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ24 Ιουλίου 2012 στις 12:38 π.μ.

    ΑΦΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΠΟΦΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ. Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΦΟΥ ΤΗΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (ΣΤΗΣΙΜΟ ΞΕΣΤΗΣΙΜΟ ΕΤΗΣΙΑ ΦΥΛΑΞΗ ) 300 ΕΥΡΩ.
    Ο ΑΝΟΝΥΜΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ 'ΣΥΛΛΟΓΟ'ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΕ ΕΓΩ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩ ΣΕ 115.
    ΦΥΣΙΚΆ ΑΠΌ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΈΛΑΒΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ , Υ.ΠΟ. ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ.
    Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή