Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΕΤΡΩΤΙΩΤΕΣ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΕΤΡΩΤΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αμμοχώστου 2,  Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη
Τηλ: 2551031702, 6945849355________________________________________________________________________

Αλεξανδρούπολη, 30 Ιανουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 15

Προς: Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  «Συνάντηση Νέων από τα Πετρωτά»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η “Συνάντηση Νέων” του «Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης», αφού 60 νέες και νέοι που έλκουν την καταγωγή τους από τα Πετρωτά Έβρου, το χωριό που η μαρτυρική του πορεία χάνεται στα βάθη του Χρόνου και της Ιστορίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα γνωριμίας του συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά και άκρως συγκινητικό ήταν το κλίμα της συνάντησης, αφού όπως τόνισε και στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Κελεμίδης «ζούμε και εργαζόμαστε σε μια πόλη, όχι σχετικά μεγάλη, έχουμε πολλά κοινά στοιχεία, όπως τόπο καταγωγής, κοινές ρίζες, πολλοί από εμάς - πολύ πιθανόν - και δεσμούς αίματος κι όμως, οι περισσότεροι δε γνωριζόμαστε και δεν έχουμε ανταλλάξει ούτε έναν απλό χαιρετισμό».
Οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν σκέψεις και ιδέες για τη συμμετοχή τους, στα πολιτιστικά δρώμενα και κοινωνικά προβλήματα του τόπου μας, καθώς και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού μας. Αποφασίσθηκε να καθιερωθεί η συνάντηση σε τακτά χρονικά διαστήματα, με αρχή τον ετήσιο χορό του συλλόγου στις 25 Φεβρουαρίου, καθώς και τη διοργάνωση αναβίωσης του πατροπαράδοτου εθίμου ‘‘Βασιλιάς’’ την Καθαρά Δευτέρα στα Πετρωτά.
Υπενθυμίζεται ότι, η διοίκηση του συλλόγου, που ανεδείχθη στη Γενική Συνέλευση τον Οκτώβριο του 2011, αποφάσισε ομόφωνα την άμεση απογραφή όλων των Πετρωτιωτών, που ζουν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, καθώς και των συζύγων τους (ανεξαρτήτως του τόπου καταγωγής τους) και των παιδιών τους, με έμφαση στις νέες ηλικίες. Ο αριθμός αυτός αγγίζει τα 200 περίπου άτομα.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κελεμίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου