Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Δωρεάν ξεναγήσεις στον Δήμο Αλεξανδρούπολης
    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, 21 Φεβρουαρίου, εορτάζεται από τους διπλωματούχους ξεναγούς σε όλον τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, με προσφορά δωρεάν ξεναγήσεων και άλλες εκδηλώσεις για τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
    Η 21η Φεβρουαρίου είναι παγκοσμίως αφιερωμένη στους ξεναγούς, σ' αυτούς τους επαγγελματίες που με τη δουλειά τους εξηγούν και προβάλλουν την ιστορία, τα μνημεία και τις παραδόσεις της χώρας τους.
    Οι ξεναγοί στην Ελλάδα εδώ και χρόνια γιορτάζουν αυτή την ημέρα με προσφορά δωρεάν ξεναγήσεων στο κοινό. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας των ξεναγών είναι η προβολή του επαγγέλματος του ξεναγού και η ενημέρωση των πολιτών για τα μουσεία, τα μνημεία, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της εκάστοτε περιοχής.
    Ο Σύνδεσμος Ξεναγών της Β. Ελλάδος που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, έχουν προγραμματίσει δωρεάν ξεναγήσεις για τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων έχει ως εξής:
A.    Σάββατο 18/02: City tour – “Θρησκευτικά Μνημεία Αλεξανδρούπολης”.
Καθολικός Ναός Αγίου Ιωσήφ - Αρμενικός Ναός Αγίου Ιωάννη Καραμπέτ - Ευαγγελική Εκκλησία - Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου - Μουσουλμανικό Τέμενος.
(Συνάντηση στον Καθολικό Ναό στις 11:00 πμ.)

B.    Κυριακή 19/02: “Η πόλη… ανατολικά” (με λεωφορείο).
Μνημεία Τραϊανούπολης - Φέρες - Παναγία Κοσμοσώτειρα.
(Αναχώρηση μπροστά από το Δημαρχείο στις 11:00 πμ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου