Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΕ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ

Πραγματοποιήθηκε παρουσία λίγων θεατών (γύρω στους 80),την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης συναυλία του βραβευμένου μουσικού συνόλου «Εν Χορδαίς». Η συναυλία διοργανώθηκε από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στο πλαίσιο του κύκλου των εκδηλώσεων «Το Βυζάντιο στη Θράκη».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καθυστέρηση 1,5 ώρας ,  με την  εισήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του «Εν Χορδαίς», Διδάκτορα Βυζαντινής Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Κυριάκου Καλαϊτζίδη, με θέμα την ιστορία και την εξέλιξη της βυζαντινής μουσικής στο πέρασμα του χρόνου.
Στη συνέχεια το μουσικό σύνολο παρουσίασε μια ποικιλία βυζαντινών μελωδιών που περιελάμβανε κοσμική και εκκλησιαστική μουσική, καθώς και τραγούδια και ορχηστικά ακούσματα της «Πόλης», εντυπωσιάζοντας το κοινό με τις δυνατές ερμηνείες των συντελεστών του.
Οι «Εν Χορδαίς» είναι: ο διακεκριμένος ερευνητής της κοσμικής και εκκλησιαστικής μουσικής της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου Κυριάκος Καλαϊτζίδης (ούτι), ο ιδιαίτερα προικισμένος παραδοσιακός τραγουδιστής Δρόσος Κουτσοκώστας, ο ταλαντούχος Άλκης Ζοπόγλου (κανονάκι) και οι Θρακιώτες, γνωστοί στο κοινό της Αλεξανδρούπολης μουσικοί, Κυριάκος Πετράς βιολιστής και δάσκαλος βιολιού στην περιοχή και Γιώργος Παγκοζίδης (κρουστά).

Οι «Εν Χορδαίς» εκπροσωπούν την Ελλάδα σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο δίνοντας συναυλίες σ’ όλο τον κόσμο και αποσπώντας βραβεία στο μουσικό είδος που υπηρετούν, την αυθεντική ελληνική μουσική, όπως τη συναντά κανείς στις κρυστάλλινες πηγές της παραδοσιακής και βυζαντινής κληρονομιάς.
Είναι κρίμα να γίνονται τόσο αξιόλογες εκδηλώσεις και να μην υπάρχει ανταπόκριση από τους Αλεξανδρουπολίτες. Οι συνδιοργανωτές ας το εξετάσουν για να δούνε τι φταίει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου