Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΙΣΤΡΟΥ

Αναβίωσε και φέτος με την επιμέλεια και διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου το έθιμο του κουρμπανιού στο Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης. Με  θρησκευτική ευλάβεια προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου ξεκίνησαν οι προετοιμασίες από το  πρωί της Τρίτης 17 Ιανουαρίου με τους κουρμπαντζήδες να ετοιμάζουν το κουρμπάνι σε ιδικά διαμορφωμένο χώρο , την επομένη το πρωί ανήμερα του Αγίου Αθανασίου πραγματοποιήθηκε  θεία λειτουργία και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίας  Μαρίνας, στην συνέχεια συνοδεία όλων  πραγματοποιήθηκε περιφορά της εικόνας (για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια) από το Ναό μέχρι το προαύλιο του συλλόγου. Αφού ευλογήθηκαν  τα εδέσματα από τους  Ιερείς διανεμήθηκαν στον κόσμο και με την συνοδεία ζωντανής μουσικής  και κρασιού πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό  γλέντι.
 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου καθώς και οι Ιερείς του οικισμού μας, ο πρώην Βουλευτής κ. Γεροντόπουλος Άκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Έβρου κ. Πέτροβιτς Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι Αλεξανδρούπολης κ. Γερακόπουλος Χρήστος και Βαμβακερός Αντώνης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Κέντρου (ΑΠΟΚΔΑ) κ. Ζιώγας Χρήστος , ο εκπρόσωπος της δημοτικής κοινότητας κ. Κιντίδης Χρήστος,    
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου με αφορμή την εορτή του Αγίου Αθανασίου και μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προσέφερε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012  πλήρες γεύμα στο «Συσσίτιο Απόρων» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης δείχνοντας για μια ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΪΣΤΡΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΜΑΪΣΤΡΟΥ
ΚΑΝΑΡΗ 37 ΜΑΪΣΤΡΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
ΤΗΛ. & FAX: 2551028415
www.silogosmaistrou.gr
http://www.facebook.com/silogosmaistrou
E-mail: silogosmaistrou@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου