Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΔΙΑΛΕΞΗ


Ένα χρόνο περίπου μετά τις πρώτες εξαγγελίες για την κατασκευή του "φράχτη" στον Έβρο, στο χερσαίο τμήμα των Ελληνοτουρκικών συνόρων στην περιοχή της Νέας Βύσσας, και λίγους μήνες μετά την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να χρηματοδοτήσει και να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου, οι φωνές που τάσσονται κατά του "τείχους της ντροπής" δεν σωπαίνουν…

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012, στις 7 το απόγευμα στο θέατρο "Διόνυσος" στη Νέα Ορεστιάδα, ο καθηγητής Νίκος Λυγερός θα δώσει διάλεξη με θέμα "Άνθρωποι και Φράχτες"...

Ο Νίκος Λυγερός μιλάει και συζητά για το "φράχτη", για τον άνθρωπο πίσω και μπροστά από το "τείχος", για το ταξίδι του μετανάστη, για τις φοβίες και τις αλήθειες του "νόμιμου" και του "λαθραίου"…

O Νίκος Λυγερός γεννήθηκε το 1968. Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών στην Ελλάδα.

Ως καθηγητής μαθηματικών, πληροφορικής, κυβερνητικής, επιστημολογίας, γλωσσολογίας, βιοηθικής έχει διδάξει και διδάσκει στα Πανεπιστήμια της Λυών, της Αθήνας, της Θράκης και στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης. Υπήρξε Διεθνής παρατηρητής στις προεδρικές του Nagorno Karabakh. Έχει διατελέσει Πρόεδρος Επιτροπής Καλλιτεχνικών Σχολείων (Υπουργείο Παιδείας).

Είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης, ποιητής, ζωγράφος, καθηγητής προικισμένων παιδιών, expert διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια, επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου φίλων Καραθεοδωρή, που έχει στόχο την ανάδειξη της επιστημονικής μορφής του μεγαλύτερου μαθηματικού της σύγχρονης Ελλάδας Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.

Δημοσίευσε περισσότερα από 8.500 άρθρα, ποιήματα, λογοτεχνικά κείμενα, πάνω σε θέματα μαθηματικών, νοημοσύνης, φυσικής, φιλοσοφίας, εκπαίδευσης, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου