Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ. Συναυλία του μουσικού συνόλου «Εν Χορδαίς» στο Δημοτικό Θέατρο.


e5e7fdd924136b2d.jpg
 
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, το Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στο πλαίσιο του κύκλου «Το Βυζάντιο στη Θράκη», διοργανώνουν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης συναυλία του βραβευμένου μουσικού συνόλου «Εν Χορδαίς». Το «Εν χορδαίς» ιδρύθηκε το 1993 και αποτελεί έναν φορέα μελέτης, διδασκαλίας και ανάδειξης των μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου.

Πριν την έναρξη της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί εισήγηση με θέμα τη Βυζαντινή Μουσική από τον ερευνητή κοσμικής μεταβυζαντινής μουσικής κ. Κυριάκο Καλαϊτζίδη, Διδάκτορα Βυζαντινής Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο κ. Καλαϊτζίδης συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, με έντονη δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο. Ως καλλιτεχνικός διευθυντής του «Εν Χορδαίς» και του έργου MediMuses υπήρξε ο ιθύνων νους της προσπάθειας για ''άνοιγμα'' στη Μεσόγειο, που οδήγησε μεταξύ άλλων και στην υποψηφιότητα του «Εν Χορδαίς» για το Βραβείο «Sharjah 2007» της UNESCO, καθώς και στη βράβευση του με το «Prix France Musique des Musiques du Monde»το 2008, στη Μασσαλία.

Το μουσικό σύνολο «Εν χορδαίς» απαρτίζεται από τους εξής καλλιτέχνες: Κυριάκος Πετράς (βιολί), Κυριάκος Καλαϊτζίδης (ούτι), Δρόσος Κουτσοκώστας (τραγούδι), Άλκης Ζοπόγλου (κανονάκι), Πέτρος Παπαγεωργίου (κρουστά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου