Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ . ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ


3 σχόλια:

 1. τι είναι;τόσα κι τόσα μουσικά παραδοσιακά σχήματα υπάρχουν από τη περιοχή σας προς τι τόσο διαφήμιση για το συγκεκριμένο σχήμα που μια φορά το έχω δει και οκ έχω δει και καλύτερα για να λέγονται "συνεχιστές της παράδοσης".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ βαριά λέξη "συνεχιστές της παράδοσης". Είναι σαν να βρήκες έναν νέο Στέλιο Καζαντζίδη ή Χρύσανθο Θεοδωρίδη. Καμιά αναφορά για το συγκρότημα Κικόνων Ήχος, ή για τον Ορφέα ή για τον Τοπικό Ήχο. Υπάρχουν αρκετά συγκροτήματα με θρακιώτικα όργανα.

  Συμφωνώ με τα παραπάνω αλλά πιστεύω πως συνεχιστές της παράδοσης ήμαστε εμείς οι ίδιοι που γυρνάμε από οικισμό σε οικισμό να καταγράψουμε τραγούδια είτε είναι από την Θράκη είτε από τη Μακεδονία κ.ο.κ. Τα συγκροτήματα έχουν έτοιμη δουλειά. Πλέον υπάρχει και το διαδίκτυο και πολλά από αυτά τα τραγούδια που κυκλοφορούν δεν υπάρχουν καν στη δισκογραφία. Συνεχιστές της παράδοσης πρέπει επίσης να λέγονται όσοι θέλουν να ενταχθούν σε συλλόγους και να μάθουν τους χορούς της πατρίδας τους και όχι το εκάστοτε μουσικό παραδοσιακό συγκρότημα.

  Ελπίζω τουλάχιστον τα παιδιά που απαρτίζουν το συγκρότημα για το οποίο γίνεται λόγος να μην έχουν ψωνιστεί με την τόση δημοσιότητα του ονομάτος τους σε κάποια sites αλλά να συνεχίσουν με κατεβασμένα τα κεφάλια τη πολύ καλή δουλειά που κάνουν και αν θέλουν κάποια στιγμή να λέγονται "συνεχιστές της παράδοσης" να μείνουν στο χώρο για καμιά 15ετιά και να μην βγάζουν δίσκο μόνο με τραγούδια που ήδη γνωρίζουμε αλλά και με άλλα. Είπα...Καταγραφή τραγουδιών άγνωστα σε εμάς.

  Από ένα Μακεδόνα,
  φίλο της Θρακιώτικης παράδοσης και ακόλουθος σας από την πρώτη μέρα δημιουργίας του blog σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή