Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Ξεκινάει η Κινηματογραφική Λέσχη στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Έναρξη με τις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας


Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ Ορεστιάδας
Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ ξεκινάει από φέτος τη λειτουργία της ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ "ΔΙΟΝΥΣΟΣ" στη Νέα Ορεστιάδα, καλύπτοντας έτσι το κενό σε έναν τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού που προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις και συμβάλει καθοριστικά στην πνευματική και πολιτιστική ανόρθωση της τοπικής κοινωνίας του Βορείου Έβρου.

Η Κινηματογραφική Λέσχη "ΔΙΟΝΥΣΟΣ" θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, καθ' όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012.

Η έναρξη αυτής της νέας δράσης του ΔΙΟΝΥΣΟΥ γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, φιλοξενώντας για δύο ημέρες ένα κορυφαίο κινηματογραφικό θεσμό της Ελλάδας, με διεθνή απήχηση και αναγνωρισιμότητα: το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Έτσι, για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στη Νέα Ορεστιάδα, κουβαλώντας στις αποσκευές του τις 16 βραβευμένες ταινίες της φετινής, 35ης διοργάνωσης.

Εδώ και δεκαπέντε πλέον χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’' ένα ‘μακρύ ταξίδι’ επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το “‘μικρό”’. Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Σερβία, η Ιταλία, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, καθώς και 60 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας.

Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των ‘ταξιδιών’ του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου