Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το παιδικό κοινό στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το παιδικό κοινό στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

δραστηριότητες στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά με την διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το μαθητικό κοινό τις καθημερινές και θεατρικών παιχνιδιών τα Σαββατοκύριακα. Οι δραστηριότητες αυτές στοχεύουν στην εξοικείωση των παιδιών με το μουσείο, τις συλλογές του και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται στα παιδιά του νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Την οργάνωση των προγραμμάτων για την φετινή σχολική χρονιά έχει αναλάβει η κ. Νατάσα Φιλιππουπολίτη, λέκτορας παιδαγωγικών και μουσειακής εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων αποτελεί καρπό διεπιστημονικής και δημιουργικής συνεργασίας με την κ. Ελένη Στεφάνου, αρχαιολόγο-μουσειοπαιδαγωγό και τις εκπαιδευτικούς, κυρίες Χρύσα Καλομπρατσίδου, Χαρούλα Κουγιτάκη και Ιωάννα Κούκουνα.

δραστηριότητες στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Τα προγράμματα προσφέρονται στις σχολικές ομάδες από Τετάρτη μέχρι Παρασκευή και διαρκούν μιάμιση ώρα. Απαραίτητη είναι η τηλεφωνική κράτηση πριν την επίσκεψη της σχολικής ομάδας στο μουσείο.

Τα Σαββατοκύριακα στο Μουσείο φιλοξενούνται δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά δημοτικού, οι οποίες διοργανώνονται από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δ.Π.Θ. υπό την επιμέλεια του κ. Σίμου Παπαδόπουλου, λέκτορα θεατρολογίας. Επιπλέον εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα την αστρονομία για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου υλοποιούνται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης (ΣΕΑΘ) και τέλος εικαστικά εργαστήρια σε συνεργασία με τον κ. Αποστόλη Ιτσκούδη, απόφοιτο της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου