Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ


Είναι κάποιες σκέψεις που έχω εδώ κ καιρό κ θα ήθελα να πάρω το θάρρος να εκφράσω εγγράφως, ως μέλος και των δύο συλλόγων Ritmo de Arte κ Baila Conmigo, κ κυρίως ως άτομο που αγαπά τον χορό κ θα ήθελε να βλέπει εξέλιξη στο θέμα αυτό στην πόλη του. Κ επίσης, γιατί είμαι σίγουρη ότι εκφράζω κ την άποψη κ άλλων με αυτά που θα πω.
Καταρχάς να πω ότι οι υπεύθυνοι κ των δύο συλλόγων κάνουν άψογη δουλειά κ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την άρτια οργάνωση, το μεράκι τους κ την δυνατότητα που προσφέρουν σε όλους εμάς να εξασκούμε το χόμπυ μας, με τίμημα το δικό τους προσωπικό χρόνο, κόπο, ακόμα κ χρήμα.
Θα επιθυμούσα όμως, να υπήρχε η δυνατότητα, κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των υπευθύνων κ των δύο συλλόγων, να ενημερώνονται τα μέλη του ενός για τις δραστηριότητες του άλλου (μαθήματα, πάρτυ, εκδηλώσεις, σεμινάρια).
Δεδομένου ότι κ οι δύο σύλλογοι βασίζουν την ύπαρξη τους στον εθελοντισμό κ την αγάπη για τον χορό κ δεν υπάρχει κανένα ίδιον συμφέρον από καμία πλευρά, θα έπρεπε να στηρίζουν ο καθένας την προσπάθεια της άλλης πλευράς.
Η δικαιολογία που ακούω κ που είναι σεβαστή κ κατανοητή είναι ότι, μιας κ διανύουμε χαλεπούς καιρούς, για παραμένει ο κάθε σύλλογος βιώσιμος πρέπει να προστατεύεται από τυχόν «διαρροές» μελών.
Κατά την γνώμη μου όμως, αυτή είναι μια κοντόφθαλμη λογική (συγχωρέστε με για την αυστηρή λέξη, η διάθεση μου είναι απολύτως φιλική).
Και το λέω αυτό, διότι τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει ο καθένας ποια μαθήματα θα παρακολουθήσει είναι κυρίως οι μέρες κ οι ώρες που τον βολεύουν, οι τιμές κ ο τρόπος πληρωμής, ο τρόπος οργάνωσης των μαθημάτων, το στυλ της διδασκαλίας του κάθε δασκάλου που ταιριάζει στον καθένα, ακόμα κ η σύνθεση της ομάδας, η παρέα κα.
Ο κάθε σύλλογος προσφέρει διαφορετικά πράγματα, γι΄αυτό κ νομίζω ότι ο καθένας που ασχολείται με τον χορό στην πόλη μας θα έπρεπε να είχε την δυνατότητα να ενημερώνεται για ΟΛΑ όσα υπάρχουν κ να επιλέγει αναλόγως.
Σίγουρα δεν μπορούν όλοι να τα παρακολουθήσουν όλα, αλλά ίσως κάποιοι να είχαν την διάθεση να συμμετέχουν κ σε κάποια έξτρα του άλλου συλλόγου, κάτι που θα ήταν ωφέλιμο για τους ίδιους, για τον δεύτερο σύλλογο που θα εξασφάλιζε μια εξτρά συμμετοχή καθώς κ για τον πρώτο σύλλογο που θα αποκτούσε έναν πιο «συνειδητοποιημένο» κ «εξελιγμένο» χορευτή.
Νομίζω πως έτσι θα μπορούσε να γίνεται πιο ολοκληρωμένη δουλειά που θα ήταν εις όφελος όλων, ατόμων και συλλόγων.
Έτσι, με μια ευρύτερη συνεργασία όσων σχετίζονται με τον χορό, το όλο θέμα, σταδιακά ίσως θα μπορούσε να αναπτύξει μια ισχυρότερη δυναμική.
Το γεγονός ότι ο ένας σύλλογος είναι κάπως αποκλεισμένος από τον άλλον, πχ εδώ στο facebook δεν μπορεί ο ένας να αναρτήσει εκδηλώσεις του στον τοίχο του άλλου το βρίσκω…..θλιβερό…..
Εγώ προσωπικά έχω προσπαθήσει να ενημερώσω τα μέλη του άλλου συλλόγου για αξιόλογα πράγματα που οργανώθηκαν κατά καιρούς κ από τους δύο συλλόγους κ θεώρησα υποχρέωση μου στην χορευτική κοινότητα να το κάνω μιας κ το δεν το έκαναν οι υπεύθυνοι, αλλά «έφαγα πόρτα». Νομίζω, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό.
Να ξανατονίσω ότι δεν θέλω να κατηγορήσω ή να προσβάλλω κανέναν. Ότι λέω είναι με απόλυτα φιλική διάθεση κ ελπίζω να εισακουστώ κ να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε κ να περνάμε καλά!
Ευχαριστώ!
ΒΙΚΥ ΜΠΑΚΛΑΤΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου