Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου Ομιλία του Καθηγητή Α.Π.Θ. Πέτρου Μαρτινίδη στο ιστορικό μουσείο Αλεξανδρούπολη



Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς τον 3ο κύκλο ομιλιών - διαλέξεων με τίτλο «Γνωριμία με προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης και του πολιτισμού», ανοίγει τον 4ο κύκλο κατά σειρά, στοχεύοντας στην καθιέρωσή του σαν μόνιμο θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Τα θέματα που περιλαμβάνονται στους κύκλους ομιλιών-διαλέξεων παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι προσιτά στο ευρύ κοινό της πόλης μας και αγγίζουν το σύγχρονο προβληματισμό της κοινωνίας. Οι προσωπικότητες που συμμετέχουν διακρίνονται για την καταξίωσή τους στο τομέα που υπηρετούν και για την αναγνώριση του έργου τους από την επιστημονική και πνευματική κοινότητα της χώρας μας και του εξωτερικού.

Προσωπικότητες που τίμησαν τους τρεις πρώτους κύκλους ομιλιών του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης ήταν ο αρχιτέκτονας κ. Αλέξανδρος Τομπάζης, ο σκηνοθέτης κ. Παντελής Βούλγαρης, ο καθηγητής και Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής, ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, ο αστροφυσικός και διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ. Διονύσης Σιμόπουλος, ο καθηγητής Αστροφυσικής και Αστρονομίας κ. Ιωάννης Σειραδάκης, ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θάνος Βερέμης και ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος.

Φέτος η έναρξη του 4ου κύκλου ομιλιών-διαλέξεων θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 20:00 με καλεσμένο ομιλητή τον κ. Πέτρο Μαρτινίδη, καθηγητή στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. και με θέμα: «Τι είναι προς κατανόηση στη τέχνη;».

Κατά τη διάρκεια του φετινού κύκλου ομιλιών το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον ιστορικό και καθηγητή πανεπιστημίου κ. Χάγκεν Φλαίσερ, τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη και τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ Ισίδωρο Ζουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου