Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΤΡΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣΠαρουσία περίπου 90 μελών, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του «Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτών Αλεξανδρούπολης», σήμερα Κυριακή 1η Απριλίου 2012, στην αίθουσα του συλλόγου, που είναι δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η συνέλευση έδωσε την αίσθηση οικογενειακού περιβάλλοντος και κλίματος ενότητας, σε όλους όσους παραβρέθηκαν. Εγκρίθηκαν ομόφωνα, ο οικονομικός απολογισμός και τα πεπραγμένα του παρελθόντος έτους 2011.
Εγκρίθηκε και ο προγραμματισμός για τις δράσεις του τρέχοντος έτους. Αρχικά, αναλύθηκε η φετινή πολυπρόσωπη και σημαντικότατη δραστηριότητα του συλλόγου στους πρώτους τρείς μήνες του 2012, με βασικά στοιχεία: την «Κοπή Βασιλόπιτας» (15/1, όπου συμμετείχαν 100 μέλη), τη διοργάνωση για πρώτη φορά της «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ» (22/1, με την παρουσία 60 νέων που έλκουν την καταγωγή τους από τα Πετρωτά), την καθιέρωση μια φορά το μήνα της εκδήλωσης «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ», την τήρηση του εθίμου «ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ» (με τη συμμετοχή 45 μελών), τον «ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ» (25/2, με την παρουσία 150 μελών), τη διοργάνωση και αναβίωση του εθίμου «ΒΑΣΙΛΙΑΣ» στα Πετρωτά με τεράστια επιτυχία (27/2, με τη συμμετοχή πάνω από 100 μελών. Το έθιμο μάλιστα θα διοργανώνεται κεντρικά σε ετήσια πλέον βάση από το σύλλογο μας).
Ακολούθησε συζήτηση για τον περαιτέρω προγραμματισμό για το 2012 και συμφωνήθηκαν:
§         η «2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ» να πραγματοποιηθεί στα Πετρωτά στις 13 Μαΐου (όπου θα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη του συλλόγου κάθε γενιάς),
§         η διοργάνωση δυο εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΒΡΑΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ» τον Αύγουστο στην Αλεξανδρούπολη και στα Πετρωτά,
§         η συμμετοχή με εκπροσώπους μας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών,
§         η διοργάνωση εκδηλώσεων «Ομιλίες στοχευόμενης Θεματολογίας», από κοινού με την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου και άλλους συναφείς φορείς το Φθινόπωρο,
§         η συμμετοχή στην «ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΜ. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΠΕΤΡΩΤΩΝ» το Νοέμβριο,
§         η διοργάνωση εκδήλωσης «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
§         η δημιουργία παιδικού-νεανικού χορευτικού τμήματος κ.α.
Τονίσθηκε, η σημαντική επιτυχία για τη διεκδίκηση από τον Πρόεδρο μας και την τελική ανάληψη της διοργάνωσης από το σύλλογο, της επόμενης Γενικής Συνέλευσης της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου) το 2013.
Επίσης ανακοινώθηκε η διοργάνωση ποικίλων εορταστικών εκδηλώσεων για όλο το έτος 2013, με αφορμή τα 20 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση του συλλόγου. Κεντρική 2ήμερη εκδήλωση θα γίνει στα Πετρωτά.
Τέλος, υπογραμμίσθηκε η συμβολή του συλλόγου, στα πολιτιστικά δρώμενα και κοινωνικά προβλήματα του τόπου μας, καθώς και στη συνεχή ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού μας.
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κελεμίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου