Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΠΟΤΕ ΜΠΗΚΕ Η ΑΝΟΙΞΗ . ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

ΠΟΤΕ ΜΠΗΚΕ Η ΑΝΟΙΞΗ;
     Η 21η Μαρτίου είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης, αλλά και έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ως  ημέρα της  Παγκόσμιας Ποίησης.
    Την ημέρα αυτή επέλεξαν και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης για να κάνουν ένα αφιέρωμα στους Νεοέλληνες ποιητές. Η όλη διοργάνωση έγινε από την ομάδα « Ανάγνωσης Ποίησης», που λειτουργεί ένα δίωρο, κάθε Κυριακή απόγευμα με εμψυχώτρια την φιλόλογο του Σχολείου κ. Αγλαΐα Ρόγκα.
    Ήταν μια σεμνή τελετή , χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, με όμορφη και συγκροτημένη ηλεκτρονική προβολή αφιερωμένη σε μεγάλους ποιητές μας, με άψογες απαγγελίες ποιημάτων των παρουσιαζομένων ποιητών, με ουσιαστικότατη παρουσίαση εισαγωγή για την όλη εκδήλωση από την υπεύθυνη καθηγήτρια, με παρουσίαση μελοποιημένης  ποίησης  από την σχολική ορχήστρα και την υπεύθυνο μουσικό κ. Βαρβάρα Καραμιχάλη.
 Ήταν και προσκεκλημένοι ποιητές της πόλης μας. Ο γνωστότατος και αξιολογότατος φιλόλογος κ. Θεόδωρος Μουσίκας, η κ. Ελένη Μαραβέλια, που εργάζεται άοκνα και δραστηριοποιείται σε θέματα πολιτισμού στο πλευρό του συζύγου της, Προέδρου της ΕΠΟΦΕ. Πρόκειται για χαρισματικό άτομο, που η δουλειά του στο χώρο της ποίησης, μας υπόσχεται μαργαριτάρια! Περιμένουμε  την πρώτη έκδοση της δουλειάς της… Προσκεκλημένη ήταν και η υπογράφουσα, πιστεύω όχι για την υψηλή ποιότητα των ποιημάτων μου, αλλά για την … αμεσότητα της σχέσης μου με τα παιδιά.
    Και αυτή η αμεσότητα είναι που χρειάζεται σε τέτοιες εκδηλώσεις. Και προς τιμήν των προσκεκλημένων, ήταν ψυχόρμητη και πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους μαθητές.
Απορίες , τοποθετήσεις, αναλύσεις και όνειρα… «Θα μπορέσουμε να δημοσιεύσουμε και εμείς ποιήματά μας;»
    Βεβαίως ! Πρέπει να δημοσιεύσετε την δουλειά σας. Η ΕΠΟΦΕ είναι ακούραστη στο να συλλέγει δουλειές νέων και να τις προβάλλει, να τις δημοσιεύει. Το να καταφέρετε να γράψετε έστω και ένα τετράστιχο, σημαίνει ότι τα μάτια της ψυχής, του νου, της όρασης, τα ώτα και κάθε αισθητήρας που σας χαρίσθηκε δεν όδευσαν  σε μαρασμό. Αντιστάθηκαν, ελευθερώθηκαν και δημιουργήσατε. Και δημιουργία σημαίνει Ζωή!  Εσείς είστε η ελπίδα για μια επερχόμενη Άνοιξη στον Τόπο μας. Συνεχίστε και δεν θα μείνετε μόνο μπροστάρηδες. Και άλλοι θα σας ακολουθήσουν…
Όσο για την καθηγήτριά σας;  Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ.   Είναι αυτή που έκανε τον γιο μου σαν μαθητή να αγαπήσει την λογοτεχνία. Και ο κ. Μουσίκας τον έκανε να αγαπήσει την ποίηση.
    Τι λέτε: δεν είναι σίγουρο ότι μπήκε η Άνοιξη;  
ΚΑΣΒΙΚΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
Δ/ΝΤΡΙΑ ΕΣΠ. ΓΕΛ ΑΛΕΞ/ΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου