Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Πολιτιστικος Συλλογος Μαϊστρου : επιτυχια είχε η πεζοπορία

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η δοκιμαστκή πεζοπορία που διοργάνωσε ο Πολιτιστικος Συλλογος Μαϊστρου το Σαββατο 07 Απριλίου 2012.Η διαδρομή που ακολουθήθηκε είχε ως αφετηρία το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο πλατανότοπο Μαΐστρου. Αφού διασχίσαμε τον πλατανότοπο και περπατήσαμε για μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω στο ανάχωμα φτάσαμε στο μονοπάτι, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα «γιάρια» (κόκκινα χώματα) ακριβώς δίπλα στο ποτάμι της Μαΐστρου. Η διαδρομή ήταν μοναδικής ομορφιάς, αφού κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας συναντήσαμε πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Εκτός από τα πλατάνια, που είναι το σήμα κατατεθέν της Μαΐστρου, συναντήσαμε Κέδρους, Ιτιές, Φτελιές, Βελανιδιές, Λυγαριές, πουρνάρια, Αγριελιές, ρίγανη, τσαλιά και πολλά άλλα φυτά και θάμνους. Επίσης εντύπωση έκανε στους πεζοπόρους το γεγονός ότι στο ποτάμι, παρά την μεγάλη επιβάρυνσή του από σκουπίδια και μπάζα, υπάρχουν ψάρια, νεροχελώνες και καβούρια. Τα αηδόνια, τα κοτσύφια, οι γλάροι ήταν οι πιστοί σύντροφοί μας σε όλη τη διαδρομή. Ο μαυροπελαργός, η αλεπότρυπα, και οι χελώνες που συναντήσαμε εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τους μικρούς φίλους της παρέας μας.
Η θέα προς το τέλος της διαδρομής ήταν μοναδική, αφού θαυμάσαμε από ψηλά την Αλεξ/πολη, την χιονισμένη Ίμβρο και Σαμοθράκη, τη Θάσο, την Αίνο και την χερσόνησο της Καλλίπολης.
Το μονοπάτι είναι σχετικά εύκολο, περνάει κάτω από πλατάνια δίπλα στο ποτάμι. Δύσκολο είναι το σημείο στα «γιάρια» στην αλεπότρυπα. Αποζημιώνεσαι όμως καθώς περνάς, κάτω από κέδρους, βελανιδιές και πουρνάρια, σαν να είσαι σε ένα μικρό τούνελ.
Η πεζοπορία διήρκησε συνολικά μία ώρα και δέκα λεπτά και αποτέλεσε για όλους εξαιρετική εμπειρία, αφού πολλοί ήταν αυτοί που δεν γνώριζαν ότι υπάρχει δίπλα μας, ένα τόσο όμορφο φυσικό τοπίο.
Η πρώτη επαφή με την πεζοπορία άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Όλοι υποσχέθηκαν ότι θα ξαναβρεθούν πάλι μαζί το Σάββατο, 21 Απριλίου 2012 στις 5:30 μ.μ. για την καινούρια πεζοπορία
και στόχος του συλλόγου ειναι η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου