Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΜΗΛΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ

    • Πότε
      Δευτέρα, 26 Δεκέμβριος 2011
    • Ώρα
      από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ.
  • Τοποθεσία
    Άνω και Κάτω Οινόη Ορεστιάδας
  • Περιγραφή
    Ο Γυμναστικός Σύλλογος "Ένωση" Οινόης, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Οινόης "Τ΄αμπέλια" και Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Οινόης "Το Κρασοχώρι" , σας καλούν στις εκδηλώσεις δωδεκαημέρου της περιοχής μας.

    Στις 26 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 9:00 θα ξεκινήσει το έθιμο της καμήλας.Έθιμο που αναβιώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και σκοπός του είναι να μεταφέρει το χαρμόσυνο νέο της Γέννησης Του, από σπίτι σε σπίτι.

    Μετά την Θεία Λειτουργία, στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Ορεστιάδας, ο ντεβετζής και οι συνοδοί της "καμήλας", αφού πάρουν την ευχή του ιερέα, ξεκινούν τη διαδρομή τους μέσα στον οικισμό. Σε κάθε γειτονιά οι νοικοκύρηδες θα υποδέχονται την πομπή με κρασί μεζέδες και δώρα. Η πομπή θα ανηφορίσει στο Ι.Ν Αγίου Αθανασίου και στο χώρο του 5ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας θα στηθεί το πρώτο μαζικό γλέντι. Έπειτα η πομπή μέσα απο του μαχαλάδες, γύρω στο μεσημέρι, θα καταλήξει στην αυλή του 4ου Δημοτικού Σχολείου και θα στηθεί χορός μέχρι να βραδιάσει. Σε όλη τη διάρκεια της μέρας μουσικά θα συνοδέυσει το σχήμα, "Εβρίτικη Ζυγιά".

    Σας Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές, και καλή Διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου