Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου ομιλία του Λυγερού

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοτών και της ουσιαστικής και ορθής προσέγγισης της έννοιας της Α.Ο.Ζ. (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη), από πλευράς επιστημονικής, τεχνικής και στρατηγικής, διοργανώνει διάλεξη με ομιλητή το Νίκο Λυγερό και θέμα: «Το μέλλον της γης μας, η θάλασσά μας», το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο Grecotel ΕΓΝΑΤΙΑ  (Αίθουσα: Σαμοθράκη). Ο κ. Λυγερός εντάσσοντας το όλο πρόβλημα στο χώρο της τοποστρατηγικής, που αποτελεί συνδυασμό της στρατηγικής με την τοπολογία και με τη βοήθεια των  διαγραμμάτων Voronoi και της ....
 τριγωνοποίησης Delaunay, ως βασικών εργαλείων, αναλύει μεταξύ των άλλων το νέο θεωρητικό υπόβαθρο της έννοιας της μέσης γραμμής,  προϋπόθεση της θέσπισης της ΑΟΖ.
Στην παρούσα συγκυρία και όταν οι συνθήκες και οι προβλέψεις, όπως αυτές μας παρουσιάζονται, φαντάζουν σκοτεινές και δυσοίωνες, η διερεύνηση και η εμπεριστατωμένη προσέγγιση δυνατοτήτων, όπως αυτή της ΑΟΖ, προβάλλει αναγκαία όσο ποτέ. Το πρόσφατο και ζωντανό παράδειγμα της Κύπρου, η οποία αφού θέσπισε μέρος της ΑΟΖ της, προχωρά σε γεωτρήσεις ανοίγοντας μια σημαντική προοπτική για το λαό της, δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου