Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΑΥΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΙΑ

Τριήμερες εκδηλώσεις με χορό και τραγούδι απ’ όλη την Ελλάδα

Ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Άνθειας – Αρίστεινου “Σπάρτακος” διοργανώνει το 17ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Τραγουδιών, από την Παρασκευή 8 Ιουλίου έως και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011, που είναι αφιερωμένο στην ελληνική λαϊκή παράδοση.

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών είναι ένας θεσμός που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της Θράκης και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση πανελλαδικής ακτινοβολίας και μια σημαντική παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Είναι ένα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, τραγουδιών, μουσικής και συμμετέχουν χορευτικά σχήματα και χορωδίες απ' όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και ελληνικοί Σύλλογοι του εξωτερικού. 400 νέοι και ενήλικες κάθε χρόνο ενώνουν τα χέρια και τις ψυχές τους εδώ στον Έβρο σ’ αυτή την μεγάλη γιορτή της Παράδοσης...»

Οι επιδιωκόμενοι στόχοι του φεστιβάλ είναι η προβολή της Θράκης, οι φυσικές ομορφιές της και η πλούσια παράδοση, τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητές της. Επίσης, η συμβολή στην πολιτιστική ανάπτυξη, η επαφή με τη νεολαία και την παράδοση, η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των συλλόγων που συμμετέχουν, καθώς και να δοθεί κίνητρο σε νέους και ενήλικες να εργαστούν για την προβολή του τόπου μας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Εκδρομές στον Έβρο
Ξεναγήσεις των μελών των Συλλόγων σε χώρους του Νομού Έβρου, με ιδιαίτερη αξία θα πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ: Δάσος Δαδιάς, Δέλτα Έβρου, Μουσείο Σηροτροφίας, Κοσμοσώτηρα Φερών, Φυλάκιο Κήπων, Λαογραφικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης κ.ά.

ΠAΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Απόγευμα:
9.00 μ.μ. - 9.30 μ.μ.: Άφιξη επισήμων - Χαιρετισμοί τοπικών αρχών
Μουσικές, Τραγούδια, χοροί, ήθη και έθιμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Πρωί:
9.30 π.μ. Στο Πνευματικό Κέντρο θα γίνει παρουσίαση της Ιστορίας της Θράκης για τα μέλη συλλόγων με θέμα: "ΘΡΑΚΗ Ιστορία – Πολιτισμός"

Απόγευμα:
9:00 μ.μ. - 9.15 μ.μ. Άφιξη επισήμων
9.30 μ.μ. Χοροί και τραγούδια - Μουσικές, ήθη και έθιμα
"Ελάτε και αραδιαστείτε στο χορό"
Συναυλία με το Βαγγέλη Δημούδη

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Πρωί:
9.30 π.μ. Αντιπροσωπείες των Συλλόγων με τις παραδοσιακές φορεσιές τους θα εκκλησιαστούν στους Ιερούς Ναούς Άνθειας – Αρίστεινου.
10.30 π.μ. Δεξίωση προς τα Δ.Σ. Των Συλλόγων στο Πνευματικό Κέντρο “Σπάρτακος”

Απόγευμα:
9.15μ.μ. - 9.30 μ.μ. Άφιξη επισήμων
9.30 μ.μ. Χοροί και τραγούδια - Μουσικές ήθη και έθιμα

Στο τέλος της παρουσίασης του προγράμματος των συλλόγων ακολουθεί γλέντι για τον κόσμο με μουσικές απ' όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου