Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΠΟΤΕΙΧΟ




Η ΙΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με στόχο να καλλιεργηθεί η αξία της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία και διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργανώνει για πρώτη φορά πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας με θέμα «Εθελοντισμός και Αρχαιότητες», που αφορά τον αρχαιολογικό χώρο της Πλωτινόπολης Διδυμοτείχου του Νομού Έβρου και θα πραγματοποιηθεί από 1 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2011, υπό την εποπτεία του Αρχαιολόγου κ. Ματθαίου Κουτσουμανή.
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία εθελοντικής ομάδας οκτώ ατόμων, τα οποία θα προσφέρουν εργασία στον αρχαιολογικό χώρο της Πλωτινόπολης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις αρχαιότητες του Έβρου, να έρθουν σε επαφή με τα προβλήματα και τις ανάγκες ενός μη οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου και να συμβάλουν ουσιαστικά στην μελλοντική του ανάδειξη. Στην ανασκαφή οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισαγωγικά μαθήματα ανασκαφικής μεθοδολογίας και αρχαίας τοπογραφίας.
Η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως σε μέλη συλλόγων και μεμονωμένα άτομα άνω των δεκαοκτώ ετών που διαμένουν στο Διδυμότειχο και στην ευρύτερη περιοχή.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με τον υπεύθυνο για την Πλωτινόπολη κ. Ματθαίο Κουτσουμανή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής (τηλ. 25310 22411 και 25310 21517) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mkoutsoumanis@yahoo.gr
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου