Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. Εθελοντές αρχαιολόγους αναζητά η ΙΘ' ΕΠΚΑ

Εθελοντές αρχαιολόγους φιλοδοξεί να «στρατολογήσει» η ΙΘ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που έχει αρμοδιότητα στην Ροδόπη και στον Έβρο. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα επιδιωχθεί η εξασφάλιση συμμετοχής εθελοντών, ηλικίας άνω των 18, στις ανασκαφές - έρευνες στις θέσεις Στρύμη, Δίκαια, Ζώνη, Δορίσκος και Πλωτινόπολη.

Οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μαθήματα ιστορίας, αρχαίας τοπογραφίας και αρχαίας ελληνικής τέχνης. Στην περίπτωση συμμετοχής ή παρακολούθησης ανασκαφής, οι ενδιαφερόμενοι θα διδαχτούν ανασκαφική μεθοδολογία. Κατά την λήξη της εργασίας θα χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Τα μαθήματα προσανατολισμού θα προσφέρουν οι αρχαιολόγοι της ΙΘ' ΕΠΚΑ...»

Το πρόγραμμα του εθελοντισμού στην αρχαιολογία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δρομολογείται με στόχο την άμεση διασφάλιση της τύχης των μνημείων της περιοχής, και την ανάδειξη αρχαιολογικών θέσεων και χώρων που χρήζουν άμεσης επέμβασης, προκειμένου να ενταχτούν σε άξονες αρχαιολογικής και ιστορικής περιήγησης, με τελικό στόχο την διεύρυνση του τουρισμού και την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου