Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στο Δέλτα του Έβρου. Αύριο.

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων
Το Δέλτα του Έβρου και γενικότερα οι υγρότοποι έχουν μεγάλη αξία για τη φύση, την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Οι λειτουργίες και αξίες τους είναι πολλαπλές, πολύπλοκες και πολύτιμες.

Ιδιαίτερη αξία έχουν οι υγρότοποι για το νερό, καθώς το αποθηκεύουν για να χρησιμοποιείται από τα φυτά και τα ζώα, αλλά και από τον άνθρωπο για ύδρευση και άρδευση. Οι υγρότοποι φιλτράρουν και «καθαρίζουν» το νερό, μας προστατεύουν από τις πλημμύρες και την υφαλμύρωση, απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα. Επίσης προσφέρουν τροφή και καταφύγιο σε... χιλιάδες φυτά και ζώα, εδάφη για καλλιέργεια και βοσκή, αλιεύματα για την τοπική και όχι μόνο κοινωνία, καθώς και έναν ξεχωριστό προορισμό για τους φυσιολάτρες.

Τονίζοντας τις παραπάνω αξίες των υγροτόπων και με τον τίτλο «Οι υγρότοποι φροντίζουν το νερό» ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου θα γιορτάσει την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στο Κέντρο Πληροφόρησης και στο Δέλτα του Έβρου. Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές του Δημοτικού, θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες (8.30 π.μ. – 14.00 μ.μ.) και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες στο Κέντρο (προβολή, κατασκευή, διαγωνισμό, παιχνίδια), καθώς και διαδρομή στον υγρότοπο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, την ΤΙΕΔΑ και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθύνεται στο τηλέφωνο: 25510 61000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου