Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Άρχισαν οι εγγραφές σε τμήματα πολιτισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης


Μετά από πολυετή εμπειρία σε θέματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, ο νέος πολιτιστικός φορέας του διευρυμένου Δήμου Αλεξανδρούπολης που συνενώνεται με τον Αθλητικό Οργανισμό και θα ονομάζεται Αθλητικό Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλεξανδρούπολης (Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α.), ξεκινά και φέτος δυναμικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν στη μουσική τα εικαστικά και το χορό.
Το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης έχει καθιερωθεί με το υψηλό επίπεδο παροχών του και κατέχει σημαντική θέση ανάμεσα στα γνωστότερα Ωδεία της χώρας. Έχει μακρόχρονη και διακεκριμένη παρουσία στην πόλη , παράλληλη με την πολιτιστική ιστορία της.
Στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης καλύπτεται όλο το φάσμα της μουσικής εκπαίδευσης , με αρχή τη σχολική και προσχολική ηλικία όταν οι νότες μαθαίνονται σαν λέξεις και κίνηση. Η κλασσική μουσική συναντά την τζαζ, τη ροκ, συμπορεύεται με την παραδοσιακή μουσική και τα σύγχρονα ρεύματα. Μια πορεία που καταλήγει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων μουσικών, ικανών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του επαγγελματικού χώρου.
Το Δ.Ω.Α. ιδρυτικό μέλος του δικτύου Δημοτικών Ωδείων Βορείου Ελλάδας , ενθαρρύνει τους σπουδαστές του να δημιουργήσουν επαγγελματικούς στόχους ως μέλη μουσικών συνόλων, συνθέτες, ενορχηστρωτές, δάσκαλοι.
Το Δημοτικό Ωδείο πετυχαίνει να δημιουργεί θεσμούς πολιτισμού και επικοινωνίας μέσω της τέχνης στην πόλη και είναι βασικός παράγοντας εξέλιξης της τοπικής κοινωνίας την οποία υπηρετεί.
Στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης σπουδάζουν 400 έως 500 μαθητές με επιτυχίες και πρωτιές κάθε χρόνο σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, εισαγωγή στα μουσικά πανεπιστήμια, στρατιωτική φιλαρμονική κ.λ.π. καθώς και παρουσίες σε σεμινάρια και συναυλίες.
Λειτουργούν οι Τομείς:
Κλασσικής Μουσικής με τις σχολές :Μουσικής Προπαιδείας, Πιάνου , Εγχόρδων ( Βιολί, Βιόλα , Βιολοντσέλο), Κιθάρας, Ξύλινων-Χάλκινων πνευστών, Μονωδίας-Φωνητικής, Ακκορντεόν, Βυζαντινής Μουσικής, Ανώτερων Θεωρητικών(Αρμονία, Αντίστιξη, Ενοργάνωση, Φούγκα) Υποχρεωτικά Θεωρητικά και Ειδικά μαθήματα ( Μουσική Δωματίου , Χορωδίες Παιδική και εφήβων,   γκρουπ κλασσικού και σύγχρονου αυτοσχεδιασμού κ.λ.π.)
Επίσης λειτουργούν οι Τομείς :
Μοντέρνας Μουσικής (Ηλεκτρική Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο, έντεχνο ροκ τραγούδι, Ντραμς – Κρουστά, Τραγούδι και Μουσικά Σύνολα) Τζαζ (Πιάνο, Σαξόφωνο, και Τζαζ Μπάντα )
Αρμονίου
Ταχύρυθμων Συστημάτων Ενηλίκων –ελεύθερη παιδεία
Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης

  • Οι εγγραφές αρχίζουν 1 Σεπτεμβρίου 2011 και συνεχίζονται όλο το έτος . Τον Σεπτέμβριο λειτουργούν τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για την προετοιμασία των κατατακτηρίων και εισαγωγικών εξετάσεων .Όλα τα τμήματα και σχολές λειτουργούν από 1 Οκτωβρίου.
  • Υπεύθυνη και αναγνωρισμένη μουσική εκπαίδευση ( ειδικευμένοι καθηγητές για όλες τις σχολές).
  • Επαγγελματικός προσανατολισμός, προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα τμήματα Μουσικών Σπουδών των Πανεπιστημίων.
  • Υποτροφίες , χαμηλά δίδακτρα , εκπτώσεις.
  • Χώροι εξοπλισμένοι με άρτιας ποιότητας όργανα (πιάνα με ουρά, όρθια πιάνα, Klavinova, βιολιά και βιολοντσέλα όλων των μεγεθών, πνευστά όργανα, ακορντεόν και κιθάρες).
  • Μουσική βιβλιοθήκη και δισκοθήκη με πλήρη στερεοφωνικά συγκροτήματα.
  • Αίθουσα για μικρές συναυλίες, σεμινάρια και κοντσέρτα σε δύο πιάνα με ουρά.
  • Διοργάνωση συναυλιών(10 κατ' έτος) των μαθητών όλων των ηλικιών σε σύνολα μουσικής δωματίου, σόλο εμφανίσεις, συναυλίες των χορωδιών , χορωδία Βυζαντινής Μουσικής, συναυλίες φωνητικής μουσικής , σύνολα μοντέρνας μουσικής, μαθητική ορχήστρα τζαζ.
  • Ανταλλαγές συναυλιών-ταξίδια μέσω του δικτύου πόλεων των Δημοτικών Ωδείων.
  • Σεμινάρια και συναυλίες σημαντικών καλεσμένων καλλιτεχνών από Ελλάδα και εξωτερικό.
  • Επιτροπές για τις κατατακτήριες, πτυχιακές, διπλωματικές εξετάσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών στον εκπαιδευτικό χώρο.
  • Οργάνωση εκπαιδευτικών ταξιδιών για ακρόαση επιλεγμένων συναυλιών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Εγγραφές και πληροφορίες στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Καραϊσκάκη 5 (απέναντι από την Αστυνομία) πρωί και απόγευμα καθημερινά .
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2551026627.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΕΡΩΝ
Στα πλαίσια του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης , η Μουσική Σχολή Φερών που είναι σημαντική καθώς   καλύπτει τη μουσική εκπαίδευση στην ευρύτερη περιοχή , θα λειτουργήσει συνενωμένα και σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης με τους τομείς κλασσικής μουσικής : σχολές πιάνου, κιθάρας, ακκορντεόν, μουσικής προπαιδείας, κατώτερων και ανώτερων θεωρητικών, χορωδία παιδική και εφήβων.
Επίσης θα λειτουργήσουν σύγχρονα κρουστά και σχολή αρμονίου.
Οι εγγραφές αρχίζουν την 1 Σεπτεμβρίου 2011 και συνεχίζονται όλο το έτος στη Γραμματεία της Μουσικής Σχολής Χ. Τρικούπη 3 στις Φέρες από   Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-13.00 τηλέφωνο : 25550 88005.

Εκτός από τα Ωδεία στο Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. θα λειτουργήσει :
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ με τμήματα ζωγραφικής , παιδικό και ενηλίκων και εργαστήρι κεραμικής . Για 16η συνεχή χρονιά με ειδικά μελετημένα προγράμματα , προσφέρεται η δυνατότητα ανάλογα με την ηλικία οι σπουδαστές να πλησιάσουν την εικαστική δημιουργία και να χειρισθούν διάφορα εκφραστικά μέσα. Το εργαστήρι έχει να επιδείξει αξιόλογες δραστηριότητες όπως, ετήσιες εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, συμμετοχή σε διαγωνισμούς κ.α. Τη διδασκαλία των τμημάτων αναλαμβάνουν καλλιτέχνες με εμπειρία στη διδασκαλεία των εικαστικών τεχνών πτυχιούχοι Α.Σ.Κ.Τ
ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ : με το τμήμα Κλασσικού Μπαλέτου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και εφήβους υπό την καθοδήγηση επαγγελματία χορευτή-χορογράφου με πολυετή εμπειρία διδασκαλίας.
Εγγραφές και πληροφορίες στη Γραμματεία του Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. Καραϊσκάκη 5 (απέναντι από την Αστυνομία) πρωί και απόγευμα Δευτέρα έως Παρασκευή.
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2551026627.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου