Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ρεσιτάλ τραγουδιού με την Αντωνία Καλογήρου
ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
(Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ»)
O Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει ρεσιτάλ τραγουδιού με την διεθνούς φήμης Ελληνίδα υψίφωνο Αντωνία Καλογήρου και τον Θανάση Τρικούπη στο πιάνο το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011, στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.
Η Αντωνία Καλογήρου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε αρχικά πιάνο με καθηγητή τον Max Hallecker. Στη συνέχεια πήρε δίπλωμα μονωδίας από το Ελληικό Ωδείο, με Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο (τάξη Γιολάντας ντι Τάσσο). Παράλληλα κέρδισε την υποτροφία Μαρία Κάλλας και συνέχισε τις σπουδές της στο εξωτερικό κοντά στην Jane Berbie, τον Jose van Dam και τον Arrigo Pola.
Έχει παρακολουθήσει Master Classes των: Δ. Χωραφά, R. Knoll, Sheryll Milnes, Ghena Dimitrova, Anna Tomowa-Sintow, καθώς και το Opera Studio της Ακαδημίας Santa Cecilia στη Ρώμη υπό την επίβλεψη της Renata Scotto.
Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς (G.Verdi της Πάρμας και Tito Schipa).To 1997 κέρδισε το Α΄ παγκόσμιο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό «Μαρία Κάλλας» στην κατηγορία Oratorio-Lied. Έκανε το οπερατικό της ντεμπούτο ερμηνεύοντας τον ρόλο της Διδούς (H. Purcell, Διδώ και Αινείας).
Έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως Eλιζέτα (Ο Μυστικός Γάμος), Παμίνα (Ο Μαγικός Αυλός), Μικαέλα (Κάρμεν), Mιμί (Μποέμ), Νέντα (Οι Παλιάτσοι), Άννα (Ναμπούκο), Βασίλισσα (Κώστας Καρυωτάκης). Έχει ερμηνεύσει την Ανίνα στην παραγωγή της Τραβιάτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό την διεύθυνση του Richard Bonynge. Έχει συνεργαστεί με την Όπερα Θεσσαλονίκης ως Μιμί (Μποέμ) και με την Όπερα Δωματίου.
Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και την Ορχήστρα των Χρωμάτων.
Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κύπρο, Βέλγιο, Ελβετία, Νορβηγία) και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την μουσική baroque, ερμηνεύοντας μεγάλο αριθμό από καντάτες του J. S. Bach.
Στο ρεσιτάλ της Αλεξανδρούπολης η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα ερμηνεύει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που εμπεριέχει έργα θρησκευτικού περιεχομένου, Lieder, άριες από φημισμένες όπερες καθώς και Ελληνικά τραγούδια.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου