Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ. ΟΣΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.


  ΕΠΑΦΗ            ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ τεύχος 10Ο   03/11
=========================================================================     ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ WWW.epofe.gr η-τα epofe@yahoo.com epofe@freemail.com
ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ     http://politismosepofe.blogspot.com  
ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΦΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΣΤΟ ‘ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΠΟΦΕ’ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.
ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
                        ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Στις 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. στον άκρως φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Α. Σαγήνης Ορεστιάδας. (Συνέχεια στην Σελίδα 5)
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
                      ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ
Στην θαυμάσια αίθουσα της Άνω Οινόης (Συνέχεια στην Σελίδα 4)
ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ.
Η ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΜΥΛΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑ 1ΟΣΟΡΟΦΟΣ
Λ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 3 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 68100

*****ΕΠΑΦΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ*****
   ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ                                                                                                              
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ
***********************************
Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε να παρευρίσκεται σε κάθε εκδήλωση των μελών της που προσκαλείται . Έτσι μέλη του Δ.Σ. παρευρέθηκαν στις  εκδηλώσεις :Κουρμπάνι Μαίστρου, Κοπή βασιλόπιττας πολιτιστικών συλλόγων (Κίρκης, γυναικών Μεταξάδων, οι φίλοι της Αδριανούπολης, Ορεστιαδιτών, Χηλητών, Μάκρης)Του συλλόγου Σαρακατσαναίων, της Περιφερειακής ενότητας Έβρου, του δήμου Αλεξανδρούπολης, του συλλόγου Μουσικών εκπαιδευτικών, των Δίδυμων τειχών, της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξαν/πολης,
/////////////////////////////////////////////////////////////////
Άρθρο 7ο) Όταν καθυστερεί την εκπλήρωση των οικονομικών του υποχρεώσεων για διάστημα μεγαλύτερο από τρία (3) έτη . Η διαγραφή γίνεται αυτόματα. Η επανεγγραφή του γίνεται με αίτησή του σύμφωνα με το άρθρο 4 και εφ’ όσον καταβάλει την εγγραφή και την συνδρομή του τρέχοντος έτους. Σύνολο 60 ευρώ.
ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΙΤΗΣΗ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΦΕ
/////////////////////////////////////////////////////////////////
ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΤΗΝ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. (ΠΡΑΚΤΙΚΟ) ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ.
Υπεύθυνος έκδοσης ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (άρθρο 16 Καταστ.)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ΕΠΑΦΗ .Τριμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Τεύχος 8ο Σεπτέμβριος ‘ 10
Υπεύθυνοι: Έκδοσης-Αθανάσιος Γιαλαμάς. Ύλης-Δημ. Σχέσεων-Ουρανία Ψειράκη. Συντακτική επιτροπή , μέλη του Δ.Σ της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Συγκέντρωση ύλης έως τέλους των μηνών Φεβρουαρίου, Μαΐου, Αυγούστου, Νοεμβρίου, στην διεύθυνση των γραφείων .
ΓΡΑΦΕΙΑ: Δημοκρατίας 3 Μύλος Μασούρα  Αλεξανδρούπολη τηλ./τοτ. 2551029136
(Τηλ. Προέδρου 6988055650) email epofe@yahoo.com
Στην ΕΠΑΦΗ φιλοξενούνται οι ανακοινώσεις των φορέων – μελών της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Καθώς και άρθρα που αφορούν τον πολιτισμό και την πολιτιστική κίνηση στον νομό μας .                                    ********************
ΟΣΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΣΤΟ ΤΗΛ.2551029136 Ή ΣΤΟ ΚΙΝ. 6988055650 (ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ)
ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΑΝΗΚΟΥΝ  113 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ 75
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ .                                                                                                      
                                                                                                    ΣΕΛΙΣ 2              
                          ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟY ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟY ΣΥΛΛΟΓΟY ΑΣΒΕΣΤΑΔΩΝ Πρόεδρος                   Χαβουζούδη Μαρία    6937179373
Αντιπρόεδρος              Μουρκούδης Χρήστος
Γεν. Γραμματέας         Γκαρελούδης Ευάγγελος  6972211987
Αναπ. Γ.Γραμματέας    Κουρτούδη Δήμητρα
Ταμίας                        Χαβουζούδης Χρήστος
Αν. Ταμίας                  Χαβουζούδης Δημήτριος
Μέλος                        Τσεπελής Δημήτριος
Μέλος                        Σαλαμπάσης Αθανάσιος
Μέλος                        Χριστακούδης Βασίλειος

Εκπρόσωποι Ε.ΠΟ.Φ.Ε.  Γκαρελούδης Ευάγγελος
                                      Γκαρελούδη Βενετία
  Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ.
Τα e mail της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. είναι epofe@yahoo.com, epofe@freemail.com  Στείλτε και τις  δικές  σας ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να ενημερώνεστε τακτικά και γρήγορα.    
-----------------------------------------------------------------------------------
Ε.ΠΟ.Φ.Ε Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ .                                                                                                               ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ
Καλό θα είναι όταν μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις φορέων - μελών της, να αναφέρονται οι οικοδεσπότες, στους φιλοξενουμένους τους . Ήδη οι φορείς τιμούν τα μέλη του Δ.Σ. αναφέροντας την παρουσία των εκπροσώπων της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ Ή ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ Η ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ Ή ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ
========================================================                                                                                                                       
Το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έχει στην διάθεσή του μερικές ολοκληρωμένες σειρές (η κάθε μία αξίας 58.50 ευρώ)  του διμηνιαίου πολιτιστικού – ιστορικού – λαογραφικού περιοδικού της Θράκης ‘ΘΡΗΙΚΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ’ (1997 – 2003).Και  προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ μία σειρά σε κάθε φορέα που έχει βιβλιοθήκη. Όσοι ενδιαφέρονται ας επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο στο  6988055650 για να αποκτήσουν τα τεύχη 1 έως 39.     ΣΕΛΙΣ 3
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. 20/3/2011
(Συνέχεια από την 1η σελίδα)
Η τακτική Γ.Σ. ξεκίνησε στις 11.00, με την εκλογή δια ανατάσεως των χεριών προεδρείου. Ο εκπρόσωπος του συλλόγου Τριγώνου Θ. Κυρκούδης εκλέχθηκε πρόεδρος και η Μ. Αδαμίδου εκπρόσωπος του συλλόγου  Αινιτών γραμματέας της Γ.Σ. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία σύμφωνα με το καταστατικό, άρχισε η διαδικασία. Ο πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έκανε τον απολογισμό δράσεων του 2010 και διάβασε τον οικονομικό απολογισμό. Καθώς και τον προυπολογισμό για το 2011.
Η πρόεδρος της Ε.Ε. Πέπη Κουγιουμτζή του Καλλιτεχνικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης διάβασε την έκθεση . Αφού εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα του Δ.Σ. ακολούθησε ο προγραμματισμός δράσεων για το 2011 από τον πρόεδρο της Ένωσης . Μετά ακουστήκαν προτάσεις για την πορεία της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. από τους εκπροσώπους των φορέων και ακολούθησε η συζήτηση για την τροποποίηση του καταστατικού, το οποίο ήταν σε δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο για αρκετές εβδομάδες, κατά άρθρο.  Τα άρθρα όλα που ψηφίστηκαν έχουν αναρτηθεί στο μπλογκ σποτ της Ένωσης και μπορεί κάθε ένας να τα διαβάσει. Η επόμενη τακτική Γ.Σ. θα γίνει το 1ο τρίμηνο του 2012 στην αίθουσα του συλλόγου γυναικών Δικαίων. Όποιος θέλει να διαβάσει τα πρακτικά της Γ.Σ. μπορεί να το ζητήσει από τα μέλη του Δ.Σ.
  
                       ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ                                                                                                      
H ομάδα ποίησης και λογοτεχνίας που κάθε Δευτέρα κάνει της συγκεντρώσεις της στην αίθουσα του συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων , στις 20.00, προχωρά στην έκδοση του 1ου Ανθολογίου με έργα δημιουργών του Έβρου. Ήδη έκλεισαν οι συμμετοχές στις 31 Μαρτίου και οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 55 με 3 ποιήματα έκαστος.
                      **********************************         
.Η ΟΜΑΔΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΥΤΑ . ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ (Πιθανή ημερομηνία 8 Μαίου) ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΥΤΑ ΔΩΡΕΑΝ.
                ----------------------------
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ
                                  &&&&&&&&&&&

ΠΡΟΣΟΧΗ
Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. διαθέτει οθόνη και προτζέκτορα που συνδέεται σε φορητό υπολογιστή. Όποιος φορέας τα χρειάζεται για εκδήλωσή του μπορεί να τα ζητήσει από το Δ.Σ. Επίσης ό,τι έχει στην κατοχή της , μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάθε σύλλογος – μέλος της, κατόπιν σχετικής αιτήσεως .
                                                                                                              ΣΕΛΙΣ 4
                                ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοπή παραδοσιακής βασιλόπιττας
Εφαρμόζοντας την αποκέντρωση, το Δ.Σ. της ένωσης αποφάσισε και φέτος έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιττα στον όμορφο χώρο του συλλόγου γυναικών Άνω Οινόης. Στο κάλεσμα του Δ.Σ. ανταποκρίθηκαν αρκετοί πολιτιστικοί φορείς. Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο μπλογκ σποτ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΠΟΦΕ.
Μετά από τον αγιασμό ακολούθησαν χαιρετισμοί και συζήτηση για τα θέματα της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Τυχερός ο σύλλογος της Α. Σαγήνης που έτυχε το φλουρί και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή . Μαζί ανέλαβε και την διοργάνωση της Γ.Σ.
               ΛΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Από τον Ιανουάριο η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. σε συνεργασία με τον σύλλογο φοιτητών και αποφοίτων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου ΕΚΑΤΑΙΟΣ διοργάνωσε το Λαικό Πανεπιστήμιο Αλεξανδρούπολης. Μια απόφαση που είχε παρθεί πριν 1,5 έτος υλοποιήθηκε και μάλιστα με μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης. Σ’ αυτό Φοιτούν 35 άτομα και η πρώτη τάξη ασχολείται με την εισαγωγή στον Ελληνικό πολιτισμό. Για φέτος η λειτουργία του είναι πιλοτική ενώ από τον Σεπτέμβριο θα συμμετάσχει ενεργά και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.
                                          ΟΜΙΛΙΑ
Στα πλαίσια του Λαικού πανεπιστημίου το Σάββατο 9 Απριλίου η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και ο ΕΚΑΤΑΙΟΣ διοργανώνουν ομιλία με θέμα ‘Η προσωκρατική Φιλοσοφία: Οι πρόδρομοι’
Εισηγητής ΅Παναγιώτης Καρακατσάνης Καθηγητής Δ.Π.Θ.
Πέρας προσελεύσεως 20.00
===========================================================
 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΙΜΟΥΜΕ 3 ΕΒΡΙΤΕΣ ΛΟΓΙΟΥΣ
ΣΤΑ ‘ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Φέτος τιμούμε τους:
ΦΟΙΒΟ ΜΑΛΑΜΑ                                 ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ
ΣΤΕΛΙΟ ΝΤΟΥΡΑΝΙΔΗ                        ΛΑΙΚΟ ΠΟΙΗΤΗ
ΠΑΣΧΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ               ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ – ΠΟΙΗΤΗ
Τους τιμώμενους θα παρουσιάσουν οι :
 Αθηνά Σιδερά , Ελένη Θεοδωρακοπούλου και  Εύη Χατζοπούλου .
            ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
================================================================
                         2η Συνάντηση Μουσείων
Το Σάββατο 12 Μαρτίου στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στο Σουφλί, διοργανώθηκε από την ομάδα Μουσείων και λαογραφικών – αρχαιολογικών Μουσειακών συλλογών η δεύτερη συνάντηση .
Κατ’ αυτήν αποφασίσθηκε η δημιουργία ‘Δεσμού’ των μουσείων και των συλλογών και ο συντονισμός αυτών για την προβολή τους.
=============================================================== 
ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ 113 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                    &&&&&&&&&&&
                                                                            ΣΕΛΙΣ 5                                                                                                                                                                                                                                                                                          

ΔΩΡΕΑΝ       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
                    ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΔΗΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΠΤΕΛΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΤΗΛ. 2556041654/6942907728
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΒΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ(Music Temple Studio)
ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΟΥΚΑΣ             ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ 1 – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ.2551036164 / 6947302884
                    ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟΥ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΗΘΗ – ΕΘΙΜΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ – ΧΑΡΤΕΣ     Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 26 – 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΛ. 2551300852
Θεατρικό εργαστήρι. ‘Διθύραμβος’ Για φορείς που θέλουν να δημιουργήσουν θεατρικά σχήματα . Υπεύθυνη Μαρία Βίτσα 2551028757 - 6974877167
ΚΥΤΤΑΡΟ. Κατάστημα με παραδοσιακά προϊόντα Θρακικής γής . Όσοι φορείς παράγουν παραδοσιακά προϊόντα (γλυκά, ποτά, βότανα κ.λ.π.) μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Ηρακλή στο 6938572390 
                   ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΘΡΑΚΗ
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΕΝΤΥΠΑ Ή ΒΙΒΛΙΑ , ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΣΤΗΝ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Ή
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΝΤΥΠΩΝ Η ΦΟΡΕΩΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
================================================================                                                  
ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ – ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ. ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑΣ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΤΥΠΑ. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΑ Η ΣΥΜΠΗΚΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
=======================================================     
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Με τον Δήμαρχο και τον υπεύθυνο πολιτιστικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης συναντήθηκαν μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και συζήτησαν τρόπους συνεργασίας.
Τους εκπαιδευτικούς κάλεσε η ομάδα βιοποικιλότητας της Ε.ΠΟ.Φ.Ε και συζήτησαν για την φετινή διοργάνωση της γιορτής παραδοσιακών φυτών.
                                                                                                    ΣΕΛΙΣ 6

Συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων
Τα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. το 1ο τρίμηνο του έτους , είναι τα εξής :
16/1/2011 . Να μπούμε σε πρόγραμμα του ΟΤΕ γιατί δεν έχουμε πολλά τηλεφωνήματα το δίμηνο και πληρώνουμε πολλά.
Εκπρόσωπος στην Δημοσυνεταιριστική ορίστηκε ο Τσιαμίτας Γεώργιος.
Παρουσιάσεις βιβλίων της Κλεοπάτρας Ντέλιου και της Βασιλικής Τσακόγλου σε Αλεξανδρούπολη και Άνθεια αντίστοιχα , αρχές Απριλίου.
Γενική Συνέλευση στις 20 Μαρτίου στην Α.Οινόη
Ποιητικό Ανθολόγιο
Ομάδα βιοποικιλότητας. Σπόροι παραδοσιακοί . Μοίρασμα φυτών.
Εκδήλωση για την συμμετοχή των Εβριτών στην Μάχη της Κρήτης.
14/3/2011 . Γενική Συνέλευση . Μεταφορά με λεωφορείο.
Ορισμός εκπροσώπου στην επιτροπή πολιτιστικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Καριπίδου τακτική, Ψειράκη αναπληρωματική)
Ενημέρωση για ομάδα Μουσείων, Βιοποικιλότητας, Λαικό Πανεπιστήμιο
Θρακικό Κέντρο Διδυμοτείχου να το διεκδικήσουμε για εκδηλώσεις.
Να βγούν αντίγραφα του προτεινομένου καταστατικού.
Γιορτή κρασιού. Να την αναλάβουμε.
Αρχές Ιουλίου να εξετάσουμε την εκδήλωση για Παγκόσμιο Συνέδριο Χορού.                                                                                                  
                  ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ
Άλλη μια παρέλαση της Εθνικής Επετείου χωρίς παραδοσιακές ενδυμασίες της Θράκης., πέρασε. Στην Αλεξανδρούπολη , στην πρωτεύουσα του Έβρου, μόνο Το Ελληνομουσείο Αίνου , είχε ενδυμασίες θρακικές.
Καλό θα είναι οι πολιτιστικοί φορείς που έχουν παραδοσιακές ενδυμασίες να φροντίσουν ούτως ώστε να ομορφύνει και να εμπλουτιστεί η παρέλαση. Κακά τα ψέματα. Η Θράκη είναι το πιο πλούσιο διαμέρισμα σε  παραδοσιακή ενδυμασία σε όλο τον κόσμο.
//////////////////////////////////////////////////////////////////
        ΑΠΟ ΤΗΝ 20Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ Α. ΣΑΓΗΝΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ‘ΠΑΡΟΥΝ’ ΑΠΟ ΤΟ politismosepofe.blogspot.com
/////////////////////////////////////////////////////////////////
Η Ιστοσελίδα της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (epofe.gr ) έχει χτυπηθεί από χάκερ και καλό θα είναι να μην μπαίνουν οι φορείς μέχρι να διορθωθεί. Μόνο το μπλόγκ σπότ ενημερώνεται τακτικά. Εκείνο να επισκέπτεσθε.
===================================================================
                                                                                               ΣΕΛΙΣ 7
ΝΕΑ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
Εξακολουθεί η αναζήτηση κτιρίου για την μόνιμη στέγαση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. 
Αν και μεταφερθήκαμε σε ένα γραφειάκι στον Μύλο Μασούρα εν τούτοις δεν φτάνει για τις δραστηριότητές μας. Οι άρχοντες του τόπου δεν καταλαβαίνουν τα οφέλη που έχουν από την σωστή λειτουργία της Ένωσης και δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις μας για άνετα γραφεία και χώρους που θα απλωθούν οι δράσεις των εθελοντικών ομάδων εργασίας.                                                                                                                 
****************************************************************
Οι ομάδες εργασίας της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.:
Α) Εκδοτική ομάδα                     E) Ομάδα λογοτεχνίας και ποιήσεως
Β) Ομάδα μουσείων και συλλογών     ΣΤ) Επιστημονική ομάδα Ερευνών
Γ) Ομάδα γραμματιακής και διαδικτυ- Ζ)Ομάδων Εθελοντών περισυλλογής
  κής υποστήριξης                       προστασίας αρχαιολογικού υλικού
Δ) Ομάδα εθελοντών βιοποικιλότητας   
                                     Η) Ομάδα φιλοσοφικών προβληματισμών
Και οι 8  αυτές ομάδες  λειτουργούν από τις αρχές του 2010.
Όποιος συμπατριώτης θέλει μπορεί να συμμετάσχει σε μία ή σε περισσότερες ομάδες (πάντα σε εθελοντική βάση).
===================================================================
ΣΤΙΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΟΡΦΙΚΟΣ  Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 26  ΑΛΕΞ\ΠΟΛΗ
ΜΟΙΡΑΣΑΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00 Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΙΝΟΥ ‘ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ’ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ 1913 – 1918.ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΣΑΚΟΓΛΟΥ. ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
-----------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΟΦΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Α. ΟΙΝΟΗΣ ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ  , ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Α. ΣΑΓΗΝΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ . ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΦΕ     ------------------------------------------------------------------------
ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ  ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ
               ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ 
                     ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου