Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΑΡΑΝΤΩΝ ΨΥΧΩΝ


Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων έγινε η παρουσίαση του βιβλίου « Η Πολιτεία των Αμάραντων Ψυχών…ταξίδι στον κόσμο της μητέρας » της Κλεοπάτρας Ντέλιου. Την παρουσίαση έκανε η κ. Κυράνα Γκαϊδατζή, φιλόλογος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Έβρου, ενώ αποσπάσματα διάβασαν μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Νεφεληγερέτες». Την εκδήλωση συνόδεψε μουσικά η κ. Ιωάννα Νιεζγκότα και συντόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου κ. Αθανάσιος Γιαλαμάς.

«Στο βιβλίο αυτό η απώλεια της μητέρας της συγγραφέως, κατά ένα παράξενο τρόπο δεν καταγράφεται ως θάνατος, αλλά ως ταξίδι της ψυχής σε νέους τόπους και προορισμούς. Γίνεται εφαλτήριο για την απόφασή της να μεταδώσει το πνεύμα της σε όσους αγαπά και σε όσους υπηρετούν τη ζωή τους με πάθος.. Το βιβλίο είναι ένας διαρκής ύμνος για τη μάνα και την προσφορά της, μια προσέγγιση ζωής εκπληκτική.» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Γκαϊδατζή.
Η συγγραφέας μίλησε για το πώς ξεκίνησε τη συγγραφή του βιβλίου:
«Αφορμή για να γράψω το βιβλίο ήταν ο θάνατος της μητέρας μου, η οποία
ήταν ένας άνθρωπος με πολλές αναζητήσεις, διάβαζε πολύ και προ παντός έγραφε πολύ. Μετά το θάνατό της, που ήταν ένα γεγονός που με συγκλόνισε πολύ και με στιγμάτισε, όπως φαίνεται και στο βιβλίο, αποφάσισα όλα αυτά που έγραφε στο χαρτί, τη μεγάλη αυτή παρακαταθήκη που μου άφησε να τη διασώσω. Ξεκινώντας το γράψιμο, οι φράσεις γίνανε παράγραφοι, οι παράγραφοι κεφάλαια και φτάσαμε να έχουμε σήμερα αυτό το βιβλίο».
Συνεχίζοντας η κ. Ντέλιου μας είπε για το βιβλίο:
«Για κάθε συγγραφέα η συγγραφή ενός βιβλίου είναι ένα ταξίδι. Για μένα το ταξίδι αυτό με γύρισε στην παιδική ηλικία. και συνειδητοποίησα ότι η παιδική ηλικία είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής μας, γιατί έχουμε την αθωότητα. Μπορεί να μην έχουμε την ωριμότητα, αλλά αισθανόμαστε δυνατοί, ξέρουμε ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό, μπορούμε να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ άσπρου και μαύρου, ενώ όσο μεγαλώνουμε, η ζωή μας αποκτά γκρίζες περιοχές και ερμηνεύουμε το καλό ή το κακό ανάλογα με την περίσταση.
Αυτό είναι και το πιο σημαντικό πράγμα για μένα στο βιβλίο η πάλη του καλού και του κακού μέσα μας. Πώς γίνεται όταν είμαστε μικροί να είμαστε ευτυχισμένοι και όταν περάσουνε τα χρόνια και ενώ είμαστε πιο ώριμοι γινόμαστε δυστυχισμένοι; Αν απαντήσουμε αυτό το ερώτημα μέσα μας, η ζωή μας θα γίνει καλύτερη, γιατί θα πιστέψουμε περισσότερο στη δύναμη της ψυχής μας.
Ο θάνατος της μητέρας μου ήταν κάτι που με συγκλόνισε αλλά παρόλα αυτά έμαθα πολλά απ’ αυτήν τη διαδικασία, έμαθα να γίνομαι παιδί και να εκτιμώ το πιο σημαντικό πράγμα του ανθρώπου, την ψυχή.
Κάποιοι αναγνώστες μου είπαν πως το βιβλίο είναι σαν παραμύθι, κι εγώ απάντησα πως τότε κι εγώ είμαι ένας πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος. Γιατί σημαίνει πως έζησα και συνεχίζω να ζω ένα παραμύθι.»
Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη και είναι κόρη του Στέργιου Ντέλιου και της Μαρίας Αγγελούδη. Σήμερα ζει στην Αθήνα και είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το βιβλίο της «Η πολιτεία των Αμάραντων ψυχών» είναι το πρώτο της βιβλίο, εκδόθηκε το Σεπτέμβριο του 2010 από τις εκδόσεις «Εκάτη» και έχει ήδη εξαντληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου