Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το οποίο προέκυψε απο τις εκλογές της 27ης Φεβρουαρίου 2011, με θέμα ημερήσιας διάταξης τη συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Από την ψηφοφορία προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο έχει ως εξής: ...»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γκιδίκα Σταματία - τηλ. 2551080192, 6948117111
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δινδίνης Νικόλαος - τηλ. 2551020866, 6974803543
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δραμανίδου Νίκη - τηλ. 2551022063, 6947839524
ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Τσαγγαλίδης Μπάμπης - τηλ. 251022264, 6937885027
ΤΑΜΙΑΣ: Δαλάτσης Δημήτρης - τηλ. 6932384828
ΜΕΛΟΣ: Πασαδάκης Πλουμής - τηλ. 2551023013, 6949194997
ΜΕΛΟΣ: Σουγλή Πόπη, τηλ - 2551036174, 6974492798

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι εκλεγμένος αντιπρόσωπος μας για τη Δημοτική επιτροπή παιδείας είναι ο κύριος Δινδίνης Νικόλαος με αναπληρωτή του τον κύριο Πασαδάκη Πλουμή.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με την συνεργασία των Συλλόγων Γονέων, θα συνεχίσει τη προσπάθεια της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων των σχολείων του “Καλικρατικού” πλέον Δήμου μας αλλά και γενικότερα της Εκπαίδευσης.

Επίσης το ΔΣ της Ένωσης κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα:

ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχωρά σε συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων με πρόσχημα "την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης", την αξιοποίηση των υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων».

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ.

Πρόκειται για συνέχιση της ίδιας πολιτικής που, στο όνομα της κρίσης, αποψιλώνει παντελώς ό,τι έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες.
Επιδιώκεται η δημιουργία πολυδύναμων σχολείων που θα ασφυκτιούν και θα παράγουν μαζικά ευέλικτους, καταρτίσιμους εργαζόμενους, σχολείων που θα μπορούν να προσελκύσουν χορηγούς. Αυτό θέλουν με τις καταργήσεις σχολείων.

Η απόφαση αυτή, από κοινού με την κατεύθυνση για 25άρια - 30άρια τμήματα, τις περικοπές των χρηματοδοτήσεων, το δραματικό περιορισμό των διορισμών τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, θα έχει δραματικές συνέπειες, στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών μας. Χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στο σχολείο ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετούν με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα (δηλώσεις Διαμαντοπούλου, σχέδιο για τη διοικητική δομή της εκπαίδευσης).
Επίθεση δηλαδή τόσο στην τσέπη των εργαζομένων – γονιών όσο και στη σκέψη και συγκρότηση των μαθητών.

Η νέα πρόταση της κυβέρνησης για «την αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του εκπαιδευτικού συστήματος» θα ολοκληρώσει το έγκλημα!

Απορρίπτουμε τη νέα διοικητική δομή - το νέο ολοήμερο σχολείο - τη διαφοροποίηση του προγράμματος στο επίπεδο της περιφέρειας και του σχολείου - τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Διεκδικούμε σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.

Παλεύουμε για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους.

Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης έχουν βάλει στο στόχαστρο τα 3 Πειραματικά της Ακαδημίας (συγχώνευση), το Γυμνάσιο του Πέπλου (κατάργηση), το Δημοτικό του Πέπλου (υποβάθμιση).
Οι ισχυρές αντιδράσεις φορέων, γονιών, εκπαιδευτικών, δημοτικών συμβουλίων που εκδηλώθηκαν ενάντια στο κλείσιμο των επαρχιακών σχολείων είχαν αποτέλεσμα μια προσωρινή(?) αναστολή του κλεισίματος του γυμνασίου Πέπλου.

Τους προειδοποιούμε, θα μας βρουν απέναντι. Δεν θα τους περάσει.
Προασπίζουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου