Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΥΡΙΟΥ

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου του Μόσχου Κούκου «Ο Ελληνισμός της Θράκης στον αγώνα του 1821», την Κυριακή το πρωί 31 Μαρτίου 2013, στο Δημοτικό  Σχολείο Θουρίου.
Το βιβλίο επανεκδόθηκε από το Μορφωτικό Σύλλογο Θουρίου Έβρου και τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Δρ Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλο ως τεκμήριο προσφοράς των Θρακών  στον αγώνα για την  ελευθερία.
Πριν την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης ο συγγραφέας Μόσχος Κούκος παρουσίασε το έργο του στους μαθητές του σχολείου και τους πρόσφερε από ένα ενυπόγραφο αντίτυπο του βιβλίου.
Το βιβλίο παρουσίασαν ο επιμελητή της έκδοσης Θεοφάνης Μαλκίδης και ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου Μόσχος Κούκος.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και απεύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κκ Δαμασκηνός.
Παραβρέθηκαν επίσης και απεύθυναν χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κυρία Γεωργία Νικολάου και η πρόεδρος του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης κυρία Αγγέλα Γιαννακίδου.
Στη συμμετοχή των Θρακών στο αγώνα του 1821 αναφέρθηκαν οι Χατζόπουλος Ελευθέριος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων (Π.Ο.Θ.Σ.), Μηνόπουλος Γιώργος αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας(Π.Ο.Σ.Α.Ρ) και Γιαλαμάς Αθανάσιος πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Εβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.)
Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος των δασκάλων του Διδυμοτείχου και εκπαιδευτικός Γιώργος Μανάκας.
Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση πολλοί επίσημοι, όπως ο Αντιδήμαρχος Τάσος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Εβρου Σταύρος Βαβίας, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας κύριος Συριτούδης Πασχάλη, ο διευθυντής της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου κύριος Ιωάννης Παπάρας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διδυμοτείχου κυρία Μαρία Πετρίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Καβαρατζής Σταύρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι   Βασίλης Δαλαμαγγίδης,  Γιάννης Παπαϊωάννου και φυσικά ο Θουριώτης Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ορεστιάδας Αθανάσιος Τζιώρτας και άλλοι πολλοί που δεν προλάβαμε να καταγράψουμε στην είσοδο.
Παραβρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων όπως ο πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδας Πασχάλης Μαυρίδης, σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου Απογόνων Καραγατσιανών, εκπρόσωποι των συλλόγων Κλεισσούς, του Χειμωνίου, της Νεολαίας Θρακών, Άνω και Κάτω  Οινόης, της ένωσης Γκαγκαβούζηδων, η Νικόλ Ιωαννίδου εκπρόσωπος του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων «Φιλόπτωχος Αδελφότης» και άλλοι πολλοί που μας ξέφυγαν κατά την καταγραφή.
Μαζική ήταν και η παρουσία των τοπικών ΜΜΕ όπως οι δημοσιογράφοι Σταύρος Παπαθανάκης (Βορέας), Χρυσή Εμμανουηλίδου (Μεθόριος), Γιάννης Βαβαλικούδης (Ράδιο Έβρος), Μαρία Μανάκα (ράδιο maximum), Γιάννης Τομαδάκης (thrakinea.gr) και φυσικά υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη από την OΡ-TV και φυσικά την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί Θουριώτες και Θουριώτισσες.
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν και όσους δεν καταγράψαμε.
Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές Ζηλιασκόπουλος Κων/νο και Γουγούση Βασίλη αλλά και την χοροδία των μαθητών για τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης, καθώς επίσης και τον Αλέξη Παρτινούδη από την Εβρίτικη Ζυγιά για την ηχητική κάλυψη.
Ευχαριστίες και συγχαρητήρια στο συντονιστή της παρουσίασης Θωμά Μαλαμίδη πρόεδρο του συλλόγου Θρακών Ν. Μαγνησίας, τον επίσης απόδημο Θουριώτη Γεωργούση Δήμο, στους δασκάλους του σχολείου μας, τον σύλλογο γονέων και το σύλλογο γυναικών, τα μέλη του ΔΣ του Μορφωτικού Συλλόγου Θουρίου, τις θουριώτισσες κυρίες για τα εδέσματα καθώς και όλους και όλες που βοήθησαν στην πραγματοποίηση και επιτυχία αυτής της πράγματι μοναδικής εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε το συνδιοργανωτή Δήμο Ορεστιάδας στο πρόσωπο του αντιδημάρχου Τάσου Παπαδόπουλου, τον μαχητή πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Θουρίου Αντώνη Μποντσίδη και τον αγαπητό συγχωριανό μας  π. Αθηναγόρα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο συγγραφέα Μόσχο Κούκο για τον φίλο μας Φάνη Μαλκίδη.
1 Απριλίου 2013, thourio.gr
Μορφωτικός Σύλλογος Θουρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου