Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας

Πρόσκληση Συμμετοχής   


Για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το θεσμοθετημένο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου, από το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ και τους τοπικούς φορείς.

Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, το υπομονετικό, επίμονο και αισιόδοξο Γκατζολάκι του Φεστιβάλ καλεί τις ενδιαφερόμενες θεατρικές ομάδες της Ελλάδας να δηλώσουν συμμετοχή στη 13η διοργάνωση, γιατί ένας καταξιωμένος θεσμός που έχει αγκαλιαστεί από τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής και δίνει βήμα έκφρασης στους ερασιτέχνες του θεάτρου όλης της χώρας δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί, με όποιο κόστος.

  • Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από όλη τη χώρα (θεατρικές ομάδες ενηλίκων από δήμους, συλλόγους, πανεπιστήμια και κάθε πολιτιστικό φορέα της χώρας), για όλα τα είδη θεάτρου εκτός αρχαίου δράματος και παιδικού θεάτρου.
  • Θα διεξαχθεί από 2 έως 9 Σεπτεμβρίου 2012 στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας (σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Θέατρο "ΔΙΟΝΥΣΟΣ").
  • Για το διαγωνιστικό μέρος επιλέγονται επτά (7) θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.
  • Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται και φέτος από έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του Θεάτρου.
  • Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία (1ο, 2ο, 3ο Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α΄ και Β΄ Αντρικού Ρόλου, Α΄ και Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Μουσικής, Φωτισμών, Βραβεία Κοινού).
  • Απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να αποσταλούν:
- Αίτηση Συμμετοχής (όπου να αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, όνομα υπευθύνου και τηλέφωνα επικοινωνίας).
- Ιστορικό Θεατρικού Σχήματος.
- Έγγραφη Άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
- Φωτογραφίες (και σε ψηφιακή μορφή), Πρόγραμμα, Αφίσα, της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης.
- DVD της παράστασης.

Η υποβολή των συμμετοχών πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.

ΕΛ.ΤΑ.: "ΔΙΟΝΥΣΟΣ", Τ.Θ. 34, Τ.Κ. 68200, Νέα Ορεστιάδα.
Courier: "ΔΙΟΝΥΣΟΣ" Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας, Ορέστου 76, Τ.Κ .68200
Ηλεκτρονικά: mail@dionysos-net.gr (με κοινοποίηση: patounik@gmail.com)

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2552028280 και 6932324944 (κ. Άκης Τσονίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου