Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ :Αφιέρωμα στην Bιεννέζικη οπερέτα από Aυστριακούς καλλιτέχνες σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.


cbf8fdc9e3fea876.jpg
Η ερμηνεία των έργων θα γίνει μέσω μουσικοχορευτικής και μελοδραματικής απόδοσης και με κατάλληλες αλλαγές ενδυμασίας.
 
O Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης και ο Σύλλογος Κυριών & Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης συνδιοργανώνουν ένα καλλιτεχνικό αφιέρωμα στην Βιεννέζικη Οπερέτα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 9:00μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τρεις καλλιτέχνες, καλεσμένους από την Βιέννη, τη Σοπράνο Antonia Zangger, τον Τενόρο Urlrich Braunegg και την πιανίστα Αθηνά Γκιλιοπούλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικιλία έργων από τους πιο φημισμένους συνθέτες της Βιεννέζικης Οπερέτας, όπως αποσπάσματα από την Νυχτερίδα και από το Μία νύχτα στην Βενετία του Strauss, από την Χώρα του Μειδιάματος και την Εύθυμη Χήρα του Lehár, κ.α. Η ερμηνεία των έργων θα γίνει μέσω μουσικοχορευτικής και μελοδραματικής απόδοσης και με κατάλληλες αλλαγές ενδυμασίας, ενώ πριν από κάθε παρουσίαση θα γίνεται ένας σύντομος σχολιασμός της υπόθεσης του έργου.

Η Antonia Zangger γεννήθηκε στο Graz της Αυστρίας. Στην ηλικία των 6 χρονών πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής. Πραγματοποίησε σπουδές στο τραγούδι (Μπαρόκ και Κλασικό) στο Τμήμα Παλιάς Μουσικής του J. J. Fux Konservatorium, στην τάξη της Margret Bogner (Δίπλωμα με Άριστα Παμψηφεί, Ιούνιος 2010). Έχει ασχοληθεί με την σύγχρονη μουσική και έχει συμμετάσχει στην Ακαδημία Σύγχρονης Μουσικής Impuls (2009). To 2006 της απένειμε η πόλη του Graz υποτροφία για ταλαντούχους μουσικούς.

Τo 2007 ήταν προσκεκλημένη στο Μεξικό για συναυλίες και διαλέξεις σχετικά με το Μπαρόκ τραγούδι. Έχει ερμηνεύσει στη Styriarte 2008 σε πρώτη εκτέλεση το έργο flussleere του Christian Schiller, τo οποίο ηχογραφήθηκε ζωντανά από το ραδιόφωνο της Αυστρίας. Έχει ενσαρκώσει ρόλους της Cleria (J. J. Fux- Il Mese di Marzo), της Bastienne και της Serpina (Pergolesi – La serva padrona). H Αntonia Zangger είναι ιδρυτικό στέλεχος των Μπαρόκ συνόλων tonophim και violett (ίδρυση Μάρτης 2008) και από το 2009 είναι πρόεδρος του Συλλόγου Προώθησης νέων Μουσικών.

Ο Urlrich Braunegg γεννήθηκε στο Graz και μεγάλωσε στην Αυστρία, τον Καναδά και την Ιταλία. Πρώτη του επαφή με το τραγούδι ήταν το 1993 στην σχολική χορωδία του Γυμνασίου G.I.B.S., όπου σε ηλικία 10 ετών τραγούδησε τον κύριο ρόλο στο Μούσικαλ Little shop of horros του Alan Menkens. Συνέχισε τις σπουδές τραγουδιού στο J. J. Fux Konservatorium, στο τμήμα Παλιάς Μουσικής, κοντά στην Margret Bogner. Συμμετείχε ως σολίστ στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία του St. Pölten στο Innsbruck, στο Πασχαλινό Oratorio του J. S. Bach και στα Κατά Λουκά Πάθη του 1744 του G. P. Telemann. To Μάρτη του 2010 ερμήνευσε για δεύτερη φορά το ρόλο του Mezio στην Μπαρόκ όπερα του Johann Joseph Fux Il Mese di Marzo και το Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς πήρε μέρος στην όπερα La serva padrona του G. B. Pergolesi.

Η Αθηνά Γκιλιοπούλου πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στην Κοζάνη, απ’ όπου και κατάγεται, σε ηλικία 4 ετών. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των ελληνικών μουσικών σπουδών της με πτυχία στην Αρμονία και την Αντίστιξη (Κοζάνη, Θεσσαλονίκη) καθώς και με το Δίπλωμα Πιάνου (Θεσ/νικη, τάξη Christine Fressinier) με Άριστα Παμψηφεί. Συνέχισε με σπουδές πιάνου, τσέμπαλου και Pianoforte (Hammerklavier) στην Αυστρία στα Πανεπιστήμια της Βιέννης και του Graz, απ’ όπου αποφοίτησε με τους τίτλους Bachelor και Master of Arts με Άριστα Παμψηφεί. Έχει εξειδικευτεί στην ερμηνεία Παλιάς Μουσικής σε ιστορικά όργανα καθώς και σε αυτήν της Σύγχρονης Μουσικής (Klangforum Wien). Ως πιανίστα και τσεμπαλίστα έχει συνεχείς εμφανίσεις (solo και μουσικής δωματίου) στην Αυστρία, Ιταλία, Γερμανία, Κροατία, Σλοβακία και Ελλάδα. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη π.χ. 6o Festival J. S. Bach (Βιέννη, Lutherische Kirche, Μάρτης 2010), στον διεθνή διαγωνισμό J. S. Bach στην Λειψία της Γερμανίας (Ιούλιος 2010) κτλ. και έχει δώσει πολυάριθμες πρώτες εκτελέσεις έργων σύγχρονης μουσικής (π.χ. Erevos του Αθανασίου Τρικούπη, Graz 2008). Έχει βραβευτεί δύο φορές (2009, 2010) από το Υπουργείο Επιστήμης και Έρευνας της Αυστρίας για την έρευνα της στον τομέα της ιστορικής μουσικολογίας.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μικρή δεξίωση που θα παραθέσουν οι δύο Σύλλογοι για τους καλλιτέχνες και τους ακροατές στον προθάλαμο του Δημοτικού Θεάτρου.

Η εκδήλωση θα επαναληφθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας ως συνδιοργάνωση του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης, του Δήμου Ορεστιάδας και της Κοινωφελούς Πολιτιστικής Επιχείρησης του Δήμου Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου