Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΟΥΦΛΙΩΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΦΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

 Μετά από προσπάθειες 12 και πλέον ετών και ενοχλήσεις σε 3 δημάρχους του Σουφλίου, η ιδέα και πρωτοβουλία του Νέου Κύκλου Σουφλιωτών πήρε σάρκα και οστά. Επιτέλους έγινε επαφή μεταξύ του Σουφλίου της Ισπανίας και του Σουφλίου του δικού μας. Αξιοποιώντας την πληροφορία του Μόσχου Μορφακίδη , καθηγητή φιλολογίας στο πανεπιστήμο της Γρανάδας και του αείμνηστου Πασχάλη Ντιώνια.
 Ο νύν δήμαρχος Σουφλίου Ε.Πουλιλιός   κάλεσε τους Σουφλιώτες της Ισπανίας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και επισκεύθηκαν την ιστορική πολιτεία για 4 ημέρες. (Φωτό. Ο δήμαρχος του Σουφλίου του Έβρου , ο δήμαρχος του Σουφλίου της Αλμέρια, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου Έβρου.)
(φωτό. Η ισπανική αντιπροσωπεία)
Εκτός απο το κοινό όνομα υπάρχουν και άλλες ομοιότητες που προβληματίζουν. Καί τα δύο χωριά βρίσκονται σε πλαγιά λόφων. Απο κάτω περνά ποτάμι και στις δύο περιοχές. Και στις δυο περιοχές καλλιεργούνται χιλιάδες στρέματα με αμπέλια. Και οι δύο περιοχές εχουν σχέση με το μετάξι.Στην Ισπανία μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα όλη η περιοχή ζούσε απο τα κουκούλια.  

 (φωτο.Ο Δήμαρχος του Σουφλίου της Αλμέρια , Χουάν αναφέρεται στην συνάντηση.)
Όμως και κάτι άλλο έκανε εντύπωση. Στο πάρκο Δαδιάς αλλά και στο εκεί πάρκο της Αλμέρια υπάρχει ένα είδος αρπακτικού που υπάρχει μόνο σαυτές τις 2 περιοχές. Και φυσικά το γαιδουράκι είναι προστατευόμενο είδος και στις 2 περιοχές.
 Ο πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και μέλος του Δ.Σ. του Νέου Κύκλου Σουφλιωτών έκανε την πρόταση για κοινό βιβλίο δίγλωσσο με την ιστορία των δύο Σουφλίων.

 (φωτο. Οι Σουφλιώτισσες της Ισπανίας)
(Κάτω ο πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Α. Γιαλαμάς,  ικανοποιημένος για την συνάντηση έστω και μετά απο 12 έτη , με τον δήμαρχο του Σουφλίου της Αλμέρια της Ισπανίας.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου