Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ


           ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Ομάδα Φιλοσοφικών προβληματισμών της Ε.ΠΟ.Φ.Ε σε συνεργασία με την Ένωση Θρακών
σας προσκαλεί στην ομιλία - διάλεξη του Χρήστου Πολατίδη (δρ.Χημικού Μηχανικού) με θέμα:
                 
   " Από την Πυροβασία των αρχαίων στα Αναστενάρια του σήμερα."

                                ΣΑΒΒΑΤΟ  2  ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ώρα 20.00 μ.μ.
στη Αίθουσα του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 78)

Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ 2ου ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Την Κυριακή 27 Μαίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του 2ου Ανθολογίου της ομάδας ποίησης και λογοτεχνίας της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Στο κτίριο του συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων (14ης Μαίου 78)
Πέρας προσέλευσης 20.00
Ακολουθεί ευωχία

ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 9ου Π.Σ.Θ.

Η οργανωτική επιτροπή του 9ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών συνεδρίασε χθές και αποφάσισε το πρόγραμμα του συνεδρίου.
Αρχίζει την Παρασκευή 17 Αυγούστου και τελειώνει την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012.
Έ χει 4 θεματικές ενότητες; και ειδική συνεδρία για τις 4 ομοσπονδίες.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Σάββατο 19 Μαίου. Ημερίδα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων



Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και τα Μουσεία της πόλης διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα "Μουσεία και κοινωνία – Η μνήμη στο πλεξιγκλάς", στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου.

Η Ημερίδα θα ξεκινήσει στις 9:30 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 8:30 μ.μ.

Στην Ημερίδα ακαδημαϊκοί και ειδικοί επιστήμονες θα εκφράσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για τον τρόπο διαχείρισης της μνήμης, το...διάλογο μουσείων και κοινωνίας καθώς και το ρόλο που παίζει η εκπαίδευση στην επικοινωνία μουσείων και κοινωνίας.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας:

Σάββατο 19 Μαΐου 2012
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, πλατανότοπος Μαΐστρου

1η ενότητα

09:30 Χαιρετισμός Δημάρχου και εκπροσώπων

10:00 - 10:25 Ελεωνόρα Σκουτέρη-Διδασκάλου: «Τα μουσεία και ο κόσμος τους: δεδομένα και ζητούμενα», Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Λαογραφίας, Τμήμα Ιστορίας Α.Π.Θ.

10:25 - 10:50 Συραγώ Τσιάρα: «Το ζήτημα της Μνήμης στη Σύγχρονη Τέχνη», Ιστορικός Τέχνης - Προϊσταμένη Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

10:50 - 11:15 Φωτεινή Παπαντωνίου: «Μουσειοπαιδαγωγικές Εφαρμογές: Στόχοι και Πρακτικές», Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήμα Επιστημών Προσχ. Αγωγής & Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.

11:15 - 11:45 Διάλειμμα

11:45 - 12:10 Ομιλητής από το Μουσείο Υγείας της Αδριανούπολης.

12:10 - 12:35 Diana Gergova: «Sboryanovo - museum in open air and crossed of cultures and religions. Investigations and effects in a multiethnic area», National Institute of Archaeology and Museum - BAS, Sofia ICOMOC – Bulgaria, Institute of Archaeology, University of Rzeszow, Poland.

12:35 - 13:00 Νατάσα Φιλιππουπολίτη: «Ναυτικό Μουσείο Άνδρου: Μια συλλογή, πολλές ιστορίες», Λέκτορας παιδαγωγικών και μουσειακής εκπαίδευσης Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία Δ.Π.Θ.

13:00 - 13:30 Συζήτηση

2η Ενότητα

18:30 - 18:55 Ελένη Στεφάνου: «Μνημεία Ιστορίας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Εμπειρική Έρευνα με Εκπαιδευτικούς για την Ιεράρχηση και Νοηματοδότηση των Μνημείων και Υλικών Καταλοίπων του Παρελθόντος», Διδάσκουσα Μουσειοπαιδαγωγική και Μουσειολογία, Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ρόδος

18:55 - 19:20 Άγγελος Παληκίδης: «Πώς το μουσείο μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ιστορικής σκέψης και συνείδησης των μαθητών», Καθηγητής Δ.Ε. Εκλεγμένος Λέκτορας Διδακτικής της Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, Δ.Π.Θ.

19:20 - 19:45 Βάλια Στεργιώτη: «Νεράκι: όταν η τέχνη συναντά την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση με επιτυχία», Ειδική στην Ερμηνεία Περιβάλλοντος.

19:45 - 20:10 Κατερίνα Γιόφτσαλη, Μουσειοπαιδαγωγός, Νηπιαγωγός – Βαλεντίνα Σωκράτους, Νηπιαγωγός: «10 χρόνια εμπειρίας εκπαιδευτικών στη Θράκη - Εθνολογικό Μουσείο Θράκης».

Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Διοργάνωση:
• Δήμος Αλεξανδρούπολης
• Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
• Εκκλησιαστικό Μουσείο Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως
• Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρουπόλεως
• Λαογραφικό Μουσείο Συλλόγου Καππαδοκών Ν. Έβρου
• Μουσείο Λαογραφίας και Φυσικής Ιστορίας Ιεροδιδασκάλου Γεωργίου Κομνίδη
• Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου
• Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Έβρου
• Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου.

Σάββατο 19 Μαίου.Παρουσίαση λευκώματος για τους Έλληνες Κινηματογραφιστές της Πόλης



Οι Εκδόσεις Τόπος και το βιβλιοπωλείο +Βιβλία Καφετζή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του λευκώματος του Γιώργου Μπόζη και της Σούλας Μπόζη «Από το Παρίσι στο Πέραν - Έλληνες Κινηματογραφιστές της Πόλης».

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου +Βιβλία Καφετζή (Βενιζέλου 41, Αλεξανδρούπολη), το Σάββατο 19 Μαΐου 2012και ώρα 21:00...

Θα προλογίσει ο Ανδρέας Καφετζής.

Ο Γιώργος Μπόζης (Μποζόπουλος) γεννήθηκε το 1939 στην Πόλη. Ήταν απόφοιτος του Ζωγραφείου Λυκείου και της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Εργάστηκε ως οικονομολόγος, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο. Στην Πόλη ήταν ιδρυτικό μέλος της κινηματογραφικής ομάδας «Νέος Κινηματογράφος» (Genc Sinema), αρχισυντάκτης και αρθρογράφος των περιοδικών για τη θεωρία του κινηματογράφου Genη Sinema (1966-1971) και Ηağdaş Sinema (Σύγχρονος Κινηματογράφος, 1972-1980). 

Υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής της εταιρείας παραγωγής ταινιών «Cağdaş Ltd» (1974-1978) και μέλος της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Τουρκίας. Διετέλεσε γενικός γραμματέας της Ταινιοθήκης της Πόλης την περίοδο 1978-1979. Γύρισε πολιτικά ντοκιμαντέρ. Έως το 2006 υπήρξε Διευθυντής λογιστηρίου και οικονομικός σύμβουλος στις διαφημιστικές εταιρείες BBDO/ATH, MASS, BBC/ΑΤΗ, MONDIAL και TAF. Πέθανε στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2006.

Η Σούλα Μπόζη είναι ερευνήτρια λαογραφίας και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Πόλη. Αποφοίτησε από το Ζάππειο Παρθεναγωγείο και τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Πόλης. Σπούδασε επίσης θεατρολογία και ενδυματολογία. Από το 1980 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το 1989 διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Πόλη εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου. 

Συμμετείχε επίσης ως ειδική σύμβουλος στην ταινία Πολίτικη Κουζίνα, ως σύμβουλος τουρκολογίας στις Νύφες του Παντελή Βούλγαρη, και ως σύμβουλος λαογραφίας στις τηλεοπτικές παραγωγές Τα παιδιά της Νιόβης, Οι μάγισσες της Σμύρνης και Τα ματωμένα χώματα του Κώστα Κουτσομύτη. Έχει γράψει τα βιβλία: Οι σταμπωτές μαντήλες του Βοσπόρου (1989), Τα μεταξωτά της Προύσας (1991), Πολίτικη κουζίνα-Παράδοση αιώνων (1994), Καππαδοκία, Ιωνία, Πόντος-Γεύσεις και παραδόσεις (1997), Ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, Κοινότητα Σταυροδρομίου - Πέραν (2002), Γλυκά Πολίτικα και Μικρασιάτικα (2011) κ.ά.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ


Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μνήμης των Ποντιακών Συλλόγων Δήμου Αλεξανδρούπολης

Η 19η Μαΐου είναι η αποφράς ημέρα του Ποντιακού Ελληνισμού. Είναι η ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ, ο επονομαζόμενος «Ατατούρκ» αποβιβάζεται στη Σαμψούντα, δήθεν για να ειρηνεύσει την περιοχή και αντί να προστατέψει τους Έλληνες κατοίκους από τη δολοφονική μανία των Τσετών, συμμάχησε με αυτούς και τον υποκινητή τους Τοπάλ Οσμάν και με το σύνθημα «Η Τουρκία στους Τούρκους» έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο των Νεότουρκων για την τελειωτική εξόντωση τουελληνικού πληθυσμού σε όλο τον Πόντο με θύματα 353.000 Ελλήνων του Πόντου.

Κάθε χρόνο την ημέρα αυτή, εκπληρώνουμε ένα ηθικό, ιστορικό και εθνικό καθήκον. Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού και διεκδικούμε αγωνιστικά τη διεθνή αναγνώρισή της.

Οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε. Οφείλουμε όλοι να τιμούμε.

11 ΜΕ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δώδεκα ημέρες θα διαρκέσει η φετινή έκθεση βιβλίου της Αλεξανδρούπολης. Από 11 έως 22 Ιουλίου στην παραλιακή οδό οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δούνε καινούργιους αλλά και παλιούς τίτλους βιβλίων στα 12 περίπτερα.
Την έκθεση και φέτος διοργανώνει η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. σε συνεργασία με τα τοπικά βιβλιοπωλεία.
Όπως  κάθε έτος έτσι και φέτος το πρώτο περίπτερο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. είναι στην διάθεση τωβν συλλόγων - μελών της.Οι φορείς που θέλουν να εκθέσουν βιβλία, έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο στο 6988055650. Επίσης θα υπάρχουν τα σταντ της ένωσης για τους νέους ανεξάρτητους καλλιτέχνες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΙΟΥ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ' ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ' ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Ν

Το ρητό του Ηράκλειτου 'τα πάντα ρει' θα απασχολήσει σήμερα την ομάδα φιλοσοφικών προβληματισμών της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Η εισήγηση του Ευάγγελου Πορτοκαλλίδη θα αρχίσει στις 21.00 . Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Χώρος εκδήλωσης Βιβλιοπωλείο 'Ορφικος'.Κ.Παλαιολόγου 26 Αλεξανδρούπολη
Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΣΤΟΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε τα 'Ελευθέρια ' στην Αλεξανδρούπολη την 14η Μαίου 2012.
Εντύπωση προκάλεσε η εμφάνιση των παραδοσιακών τμημάτων  της φετινής παρέλασης.
Το άνοιγμα της παρέλασης με τους 20 γκαιτατζήδες που για πρώτη φορά έγινε στην θράκη, ενθουσίασε τους Αλεξανδρουπολίτες.
Ακολούθησαν τα τμήματα των πολιτιστικών φορέων της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. που με την άψογη παρουσία τους καταχειροκροτήθηκαν .Καππαδόκες, Αινίτες, Κρητικοί, Πόντιοι, Σαρακατσάνοι, Απολλωνιαδίτες και οι Θρακιώτες του συλλόγου Ακρίτες έδωσαν το παρών.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το τμήμα της Ένωσης Θρακών , με τις ενδυμασίες των αρχαίων Θρακών Πελταστών

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΙΟΥ ΩΡΑ 19.00 ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Την Κυριακή 20 Μαίου 2012, η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. σε συνεργασία με τον σύλλογο Πετρωτών Αλεξανδρούπολης διοργανώνει ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ εν όψη του 9ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών που θα γίνει στις Φέρες από 17 έως 19 Αυγούστου 2012.
Θέμα της ημερίδας : Παγκόσμια Συνέδρια Θρακών  - χθές , σήμερα, αύριο.
Εισηγητής  Βασίλης Σισμανίδης Αντιπρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πετρωτών Αλεξανδρούπολης
Η ημερίδα θα γίνει στην αίθουσα του συλλόγου Πετρωτών Αλεξανδρούπολης - Αμμοχώστου 2 (Ρεμα Βανικιώτη - πίσω από το Πολυκλαδικό Λύκειο)
Ώρα έναρξης 19.00
Θα χαιρετίσουν:
Ο οικοδεσπότης πρόεδρος  Κελεμίδης Δημήτρης
Η αντιπρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Καριπίδου Μαρίνα 
Παρακαλούνται οι πολιτιστικοί φορείς του Έβρου να δώσουν το παρών .Καλό θα είναι να έχουν και προτάσεις τις οποίες θα καταθέσουμε στην γραμματεία του συνεδρίου.

13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας

Πρόσκληση Συμμετοχής   


Για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το θεσμοθετημένο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου, από το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ και τους τοπικούς φορείς.

Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, το υπομονετικό, επίμονο και αισιόδοξο Γκατζολάκι του Φεστιβάλ καλεί τις ενδιαφερόμενες θεατρικές ομάδες της Ελλάδας να δηλώσουν συμμετοχή στη 13η διοργάνωση, γιατί ένας καταξιωμένος θεσμός που έχει αγκαλιαστεί από τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής και δίνει βήμα έκφρασης στους ερασιτέχνες του θεάτρου όλης της χώρας δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί, με όποιο κόστος.

  • Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από όλη τη χώρα (θεατρικές ομάδες ενηλίκων από δήμους, συλλόγους, πανεπιστήμια και κάθε πολιτιστικό φορέα της χώρας), για όλα τα είδη θεάτρου εκτός αρχαίου δράματος και παιδικού θεάτρου.
  • Θα διεξαχθεί από 2 έως 9 Σεπτεμβρίου 2012 στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας (σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Θέατρο "ΔΙΟΝΥΣΟΣ").
  • Για το διαγωνιστικό μέρος επιλέγονται επτά (7) θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.
  • Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται και φέτος από έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του Θεάτρου.
  • Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία (1ο, 2ο, 3ο Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α΄ και Β΄ Αντρικού Ρόλου, Α΄ και Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Μουσικής, Φωτισμών, Βραβεία Κοινού).
  • Απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να αποσταλούν:
- Αίτηση Συμμετοχής (όπου να αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, όνομα υπευθύνου και τηλέφωνα επικοινωνίας).
- Ιστορικό Θεατρικού Σχήματος.
- Έγγραφη Άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
- Φωτογραφίες (και σε ψηφιακή μορφή), Πρόγραμμα, Αφίσα, της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης.
- DVD της παράστασης.

Η υποβολή των συμμετοχών πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.

ΕΛ.ΤΑ.: "ΔΙΟΝΥΣΟΣ", Τ.Θ. 34, Τ.Κ. 68200, Νέα Ορεστιάδα.
Courier: "ΔΙΟΝΥΣΟΣ" Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας, Ορέστου 76, Τ.Κ .68200
Ηλεκτρονικά: mail@dionysos-net.gr (με κοινοποίηση: patounik@gmail.com)

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2552028280 και 6932324944 (κ. Άκης Τσονίδης).

ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Ε.Μ.Θ.

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στα πλαίσια του εορτασμού των "Ελευθερίων", καλεί τους νέους σε μια συνάντηση - συζήτηση για την ιστορία της Αλεξανδρούπολης με τον φωτογράφο Γιώργο Παναγιώτου, την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 και ώρα 20:00, στον πολυχώρο του Εθνολογικού Μουσείου (14ης Μαΐου 63, Αλεξανδρούπόλη).

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Το 2ο δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης υποδέχεται μαθητές από τη Λευκωσία

Το 2ο δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης υποδέχεται μαθητές από τη Λευκωσία
Το 2ο 12/Θ Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου υποδέχονται στην πόλη μας Κυπρίους αδελφούς μας.
Στα πλαίσια της αδελφοποίησης του Σχολείου μας με τα: 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Καϊμακλίου Λευκωσίας της Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2011 στο Καϊμακλί της Λευκωσίας και της επίσκεψης μαθητών, γονέων και δασκάλων του σχολείου μας εκεί, αναγγέλλουμε με χαρά την πραγματοποίηση του 2ου μέρους της αδελφοποίησης των Σχολείων μας με την επίσκεψη των αδελφών μας Κυπρίων στην πόλη μας.
Το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαΐου θα φθάσουν στην πόλη μας από την Κύπρο μαθητές, γονείς και δάσκαλοι των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Καϊμακλίου.
Το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου για να γνωρίσουν τον Έβρο θα επισκεφθούν το Δέλτα του ποταμού Έβρου, το δάσος της Δαδιάς, το Μουσείο μετάξης στο Σουφλί, το απολιθωμένο δάσος της Λευκίμης και το ιστορικό Ναό Παναγίας Κοσμοσωτήρας.
Το πρωί της Δευτέρας 14 Μαΐου, ημέρα των Ελευθερίων της πόλης μας θα εκκλησιασθούν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη και θα παρελάσουν μαζί με τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας.
Το απόγευμα θα επισκεφθούν το Εθνολογικό και το Εκκλησιαστικό Μουσείο.
Το πρωί της Τρίτης 15 Μαΐου θα γίνει η επίσημη υποδοχή τους στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, όπου δάσκαλοι και μαθητές θα τους καλωσορίσουν και προς τιμήν τους θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με χορούς και παραδοσιακά παιχνίδια. Οι γονείς συμμετέχουν στην εκδήλωση με προσφορά παραδοσιακών φαγητών και γλυκισμάτων.
Στις 8.00΄το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας τιμώντας τους φιλοξενουμένους μας, οι μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων, με την καλλιτεχνική επιμέλεια της μουσικού του Σχολείου μας κας Μπαρμπαγιάννη Χριστίνας θα παρουσιάσουν μουσικοθεατρική εκδήλωση με θέμα :
«Ελλάδα, 100 χρόνια μουσικής»
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.
Το πρωί της Τετάρτης 16 Μαΐου θα γίνει η αναχώρηση των φιλοξενουμένων αδελφών και φίλων για την Λευκωσία.
Αλεξανδρούπολη 10 Μαΐου 2012
Η α.α. Δ/ντρια του Σχολείου
κα Τασίδου Φωτεινή τηλ: 6932420100
Η Πρόεδρος του Συλλόγου
κα Μαυροπούλου Μαρίνα τηλ: 6932807414

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΑΝΘΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
13 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΟ ΞΕΝ. ΗΛΕΚΤΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΙΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ' ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ'

Μ ε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γιορτής της Μητέρας σας προσκαλούμε σε μια καινοτόμο και πρωτότυπη εκδήλωση που διοργανώνουμε στις 13 μαίου 2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Ἠλέκτρα' όπου θα πραγματοποιηθούν :
α) Παρουσίαση του Α'και Β' ανθολογίου Εβριτών δημιουργών από την ομάδα λογοτεχνίας της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
β) Βιωματική ομάδα -συζήτηση για την Μητρική φιγούρα με την Κολοκοτρώνη Αναστασία
(Αναπτυξιακή ψυχοκοινωνική σύμβουλος)
Η παρουσία σας , χαρά μας.
                                                            Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΤΟΝ ΜΑΙΣΤΡΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ


Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ


 



                Τηλ-Φαξ: 2551 0 20217 
    E-mail: info@sarakatsanos.net                                        Αλεξ/πολη 04.05.2012
                  Ιστοσελίδα: www.sarakatsanos.net




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                          

 Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Έβρου σας προσκαλεί στην Γενική Συνέλευση ,που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2012 και ώρα 10:30π.μ., στην αίθουσα του ΚΕ.ΠΑ.Κ.Υ. (περιοχή ΥΕΒ), με θέματα:



Θέμα 1ο :     Διοικητικός Απολογισμός

Θέμα 2ο:      Οικονομικός Απολογισμός

Θέμα 3ο:      Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου






Για το Δ.Σ




Ο                                                                                 Η
      Πρόεδρος                                                              Γεν.Γραμματέας



                 Νάστος Σπύρος                                                        Σκεύα Δήμητρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΣΙΣ


Eλευθέρια 2012
                           Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων
                    της ΑΡΣΙΣ –Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων
                                             Σάββατο 12 Μαίου 2012            
            11:00-12.00: Αίθουσα Επιμελητηρίου Έβρου, 3ος όροφος.
Συζητάμε με το Συνήγορος του παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος,  για τα Δικαιώματα του  Παιδιού.
          12.00-14.00      Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης 
                               «Τέχνη στο δρόμο»
Καλλιτεχνικό δρώμενο με βάση τη ζωγραφική κολάζ, τη μουσική και την παντομίμα και όπου περαστικοί, καλλιτέχνες, εθελοντές  συναντώνται διαπολιτισμικά, σμιλεύονται και συνθέτουν μαζί έναν πίνακα για την ελευθερία μπροστά στο Δημαρχείο.
Παράλληλα Το Τμήμα  Κρουστών του Ωδείου «Φαέθων» με τον καθ. Γ. Καρακασίδη μας «ταξιδεύει στον ηχητικό κόσμο των κρουστών» και δημιουργεί μια γιορταστική ατμόσφαιρα.

Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται με την Υποστήριξη
του Δήμου Αεξανδρούπολης


         ΑΡΣΙΣ- ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ   ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ 3 ΤΗΛ.:2551550002

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Μια ακόμη δραστηριότητα θα φιλοξενήσει το Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Μαΐου, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Νέας Ορεστιάδας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Δράση – Έκφραση – Δημιουργία» που υλοποιεί.

Η δράση αφορά την «καλλιτεχνική βιβλιοδεσία» και η παρουσίασή της θα γίνει από την Μαρία Κεμαλή – Χαραλάμπους, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στο χώρο εκδηλώσεων του μουσείου.

Έκθεση μαθητικών έργων του 1ου Σ.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης

Σας προσκαλούμε στην έκθεση μαθητικών έργων του 1ου Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ.) Αλεξανδρούπολης.

Στον ίδιο χώρο, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τρίτη 8 Μαΐου 2012
• 9:00 - 13:30 Εθελοντική αιμοδοσία
• 10:00 - 11:45 Παρουσίαση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από τον εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ κ. Αθανάσιο Κεσσάτη
• 13:00 - 13:30 Ομιλία με θέμα «Ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών στην Ελλάδα» από τον κ. Καραγώγο Ιωάννη Ηλ. Μηχ. και Μηχ, Η/Υ, Υπεύθυνο Βορείου Ελλάδος για την ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012
• 10:00 - 13:30 Οργανωμένες επισκέψεις σχολείων πρωινού κύκλου λειτουργίας
• 19:00 - 21:00 Οργανωμένες επισκέψεις σχολείων εσπερινού κύκλου λειτουργίας

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012
• 11:00 - 11:30 Ομιλία με θέμα «Οδική συμπεριφορά οδηγών δικύκλων» από τον Υ/Β Στρίγγα Γεώργιο και τον Αρχ/κα Φουτσιτζίδη Χρήστο του τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης
• 11:30 - 12:00 Ομιλία με θέμα «Τροποποιήσεις δικύκλου. Κίνδυνοι - Ασφάλεια» από τον κ. Αλεξούδη Δημήτριο Πρόεδρο της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Αλεξανδρούπολης
• 12:00 - 13:00 Παρουσίαση του έργου της συνεργασίας.

ΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
Φέρνω ηλεκτρικές συσκευές που προορίζονται για ανακύκλωση στο χώρο του 1ου Σ.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης.

Η δράση αυτή διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για το Περιβάλλον (Π.Ε.ΕΚ.ΠΕ.).

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΚΟΛΑΖ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ
Συμμετέχω στην κατασκευή κολάζ φέρνοντας στο 1ο Σ.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης τμήματα συσκευασίας προϊόντων στα οποία εμφανίζονται εικονίδια - σύμβολα «πράσινης» συσκευασίας και ενεργειακής κατανάλωσης.

ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
Ενημερώνομαι για τις δυνατότητες να παρέχω εθελοντικό έργο-Δηλώνω συμμετοχή.
Η δράση αυτή διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Τρίτη 8 Μαΐου 10:00 - 13:30
Τετάρτη 9 Μαΐου 10:00 - 13:30 και 18:00 - 21:00
Πέμπτη 10 Μαΐου 10:00 - 13:30

1ο Σ.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης
Αίθουσα Εκδηλώσεων, Κατακουζηνού 16, Αλεξανδρούπολη.

Για οργανωμένες επισκέψεις μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο του Σ.Ε.Κ. 25510-29922.

Λίγα λόγια για το 1ο Σ.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης

Το 1ο Σ.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης αποτελεί αυτόνομη σχολική μονάδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει ως σκοπό την άρτια εργαστηριακή εκπαίδευση των μαθητών της Τεχνικής Εκπαίδευσης ώστε με την αποφοίτηση τους να είναι ικανοί να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Ειδικότερα, το 1ο Σ.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης διαθέτει 34 εργαστήρια στα οποία εκπαιδεύονται όλοι οι μαθητές των παρακάτω τομέων ανά σχολική μονάδα της Αλεξανδρούπολης.

1ο ΕΠΑΛ
• ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ
• ΟΧΗΜΑΤΩΝ
• ΗΛΕΚΡΟΛΟΓΩΝ
• ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ
• ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
• ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

2ο ΕΠΑΛ
• ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΝΟΣΗΛ.- ΒΡΕΦΟΝΗΠ.- ΙΑΤΡ.ΒΙΟΛΟΓ)
• ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
• ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
• ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

3ο ΕΠΑΛ (εσπερινό)
• ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ
• ΟΧΗΜΑΤΩΝ
• ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
• ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ)
• ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
• ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΕΠΑΣ (επαγγελματική σχολή)
• ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ – ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ
• ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΒΟΗΘ. ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ)
• ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΩ-ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

ΙΕΚ
• (ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΙΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΦΥΤΑ

Μετά το μεγάλο ενδιαφέρων που έδειξαν οι Αλεξανδρουπολίτες το Σάββατο 5 Μαιου, όταν μοιράσαμε εκατοντάδες φυτά μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, αποφασίσαμε να ξαναμοιράσουμε φυτά την Τετάρτη στο ίδιο σημείο. Τα φυτά είναι παραδοσιακές ποικιλίες και είναι από την τράπεζα παραδοσιακών σπόρων της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Από τις 11.00 και μετά μέλη της ομάδας βιοποικιλότητας 'ΙΑΣΙΩΝ' θα μοιράζουν τοματιές , μελιτζανιές, πιπεριές και αγγουριές. Θα είναι δε στην διάθεση του κάθε ένα συμπολίτη μας για ενημέρωση.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον σύλλογο αιμοδοτών, το σλόου φουντ και είναι υπό την αιγίδα του δήμου Αλεξανδρούπολης.  

ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΥΤΑ.

Σήμερα μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, από τις 11.30 και μετά , η ομάδα βιοποικιλότητας      ' ΙΑΣΊΩΝ' σε συνεργασία με τον σύλλογο Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης χαρίζουν παραδοσιακά φυτά.
Οι ποικιλίες είναι ντομάτες Αδριανούπολης, ντομάτες Μήλο, ντομάτα Σαντορίνης. 
 

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

1-3 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη το 25ο Συνέδριο των Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης έχει τη χαρά και παράλληλα την τιμή να σας ανακοινώνει την διεξαγωγή του 25ου Συνεδρίου των Κινηματογραφικών Λεσχών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, στις 1, 2 και 3 Ιουνίου 2012 (τριήμερο του Αγίου Πνεύματος), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Δήμο Αλεξανδρούπολης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού...

Το θέμα του 25ου Συνεδρίου είναι: «Το σενάριο στον κινηματογράφο».

Θα πραγματοποιηθούν προβολές πριν την έναρξη του 25ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.) και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, όπως και διαλέξεις με θέμα το σενάριο.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα γίνει αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο, ενώ θα τιμηθεί ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης.

Το Πρόγραμμα του 25ου Συνεδρίου της Ο.Κ.Λ.Ε. θα κοινοποιηθεί σύντομα.

ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Δράση-΄Eκφραση-Δημιουργία» συνεχίζει τη δραστηριότητα του με την συνεργασία της κας Μαρίας Κεμαλή- Χαραλάμπους παρουσιάζοντας τη δράση «Καλλιτεχνική Βιβλιοδεσία».
Σας περιμένουμε το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 και ώρες 11-1 μμ στο χώρο εκδηλώσεων του Μουσείου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-"ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ" ΑΛΛΕΣ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ!!! 4,5,7 Μάη

Επειδή πολλοί δεν κατάφεραν - δεν μπόρεσαν να έρθουν, οι παραστάσεις συνεχίζονται. Η ομάδα, έχει κάνει μια φοβερή προετοιμασία σε πρόβες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως στις 3 παραστάσεις που έδωσε έγινε το αδιαχώρητο. Πάντως εμείς συγκινηθήκαμε, γελάσαμε, και συναντήσαμε ένα δικό μας κομμάτι στο έργο. Εάν έχετε χρόνο κ διάθεση σας προτείνουμε να το δείτε ανεπιφύλακτα …. Σας περιμένουμε!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ

Την Παρασκευή 4 Μαίου η ομάδα φιλοσοφικών προβληματισμών της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έχει ως θέμα συζήτησης : Στωικοί στο σήμερα. Πέρας προσελευσης 21.15
στο ξενοδοχείο ΕΡΙΚΑ.
 ΕΊΣΟΔΟΣ
 ΕΛΈΥΘΕΡΗ